Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

«Αίμα για αίμα»: Εκδίκηση στο Ισραήλ για τον «θάνατο αμάχων» στον Λίβανο υπόσχεται ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα

«Αίμα για αίμα»: Εκδίκηση στο Ισραήλ για τον «θάνατο αμάχων» στον Λίβανο υπόσχεται ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα

«Αίμα για αίμα»: με αυτή την φράση ο Χασάν Νασράλα, ο ηγέτης της φιλοϊρανικής εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Χεζμπολάχ που έχει την έδρα της στον Λίβανο, υποσχέθηκε εκδίκηση στο Ισραήλ για τον «θάνατο αμάχων» από τα πλήγματα του ισραηλινού στρατού.

Ο Νασράλα μάλιστα έκανε γνωστό πως οι πύραυλοι ακριβείας που διαθέτει η Χεζμπολάχ έχουν τέτοιο βεληνεκές που μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ από τον Βορρά μέχρι τον Νότο του.

«Οι γυναίκες και τα παιδιά μας σκοτώθηκαν (…) ο εχθρός θα πληρώσει το τίμημα για το αίμα τους που χύθηκε» είπε ο ηγέτης του ισλαμιστικού, λιβανέζικου κινήματος, σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Υποστήριξε ότι η Χεζμπολάχ διαθέτει «τεράστιο» αριθμό πυραύλων ακριβείας που μπορούν να καλύψουν όλο το ισραηλινό έδαφος, «από το Κιριάτ Σμόνα (στα βόρεια) μέχρι το Εϊλάτ (στα νότια)».

Ο Νασράλα κατηγόρησε το Ισραήλ ότι βάζει σκόπιμα στο στόχαστρο τους αμάχους, λέγοντας ότι θα μπορούσε να αποφύγει να τους σκοτώνει.

«Η απάντηση στη σφαγή θα είναι η συνέχιση του έργου της αντίστασης στο μέτωπο και η κλιμάκωση του έργου της αντίστασης στο μέτωπο» είπε.

Το Ισραήλ είχε ανακοινώσει νωρίτερα πάντως πως εκείνο που στόχευσε ήταν στελέχη της Χεζμπολάχ και συμμαχικής της οργάνωσης, επιτυγχάνοντας μάλιστα – όπως υποστήριξε – να τους «εξολοθρεύσει».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις