Κόσμος

Αίμα και άγριες συγκρούσεις στη Νότια Κορέα [pics]

Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Νότιας Κορέας να επικυρώσει την καθαίρεση της προέδρου Παρκ Γκιούν-Χιε, που βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία ήταν τόσο σφοδρές που τουλάχιστον ένας διαδηλωτής τραυματίσθηκε τόσο σοβαρά που λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

Οι ενέργειες της Παρκ Γκιούν-Χιε «παραβίασαν σοβαρά το πνεύμα…της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου. «Η πρόεδρος Παρκ Γκιούν-Χιε απομακρύνθηκε».

Η ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου επικυρώνει την καθαίρεση της Παρκ από την νοτιοκορεατική Εθνοσυνέλευση στις 9 Δεκεμβρίου και σημαίνει ότι η πρώην πρόεδρος οφείλει να εγκαταλείψει το προεδρικό μέγαρο και πρόωρες εκλογές να οργανωθούν σε διάστημα 60 ημερών.

Η Παρκ, η πρώτη πρόεδρος της Νότιας Κορέας που καθαιρείται, χάνει την προεδρική της ασυλία και μπορεί να διωχθεί δικαστικά.

πηγη φωτο: REUTERS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαλαισία: 7 νεκροί σε ναυάγιο λέμβου με μετανάστες κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη
Οι μαλαισιανές αρχές έχουν ανασύρει τουλάχιστον επτά σορούς και έχουν διασώσει 13 επιζώντες, μετά την ανατροπή σκάφους που μετέφερε μέρος ομάδας περίπου 300 μεταναστών, πιθανότατα από τη Μιανμάρ
Ναύτης της Μαλαισιανής Υπηρεσίας Θαλάσσιας Επιβολής του Νόμου ελέγχει έναν επιζώντα που διασώθηκε από το πλήρωμα ενός αλιευτικού σκάφους, μετά τη βύθιση ενός σκάφους από το Buthidaung της Μιανμάρ κοντά στα σύνορα Μαλαισίας-Ταϊλάνδης
Βρετανία: Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής του BBC μετά την καταγγελία για μοντάζ σε ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ
Αποχωρεί και η επικεφαλής του BBC News, Ντέμπορα Τέρνες, εν μέσω καταγγελιών για έλλειψη πολιτικής ουδετερότητας και παραπλανητικό μοντάζ σε ομιλία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ
Ο γενικός διευθυντής της BBC, Τιμ Ντέιβι