Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Οπαδοί της σφαγής στο Columbine οι έφηβοι που μαχαίρωσαν μαθητές – Χαροπαλεύει καθηγήτρια

Οπαδοί της σφαγής στο Columbine οι έφηβοι που μαχαίρωσαν μαθητές – Χαροπαλεύει καθηγήτρια

Δύο έφηβοι μαχαίρωσαν καθηγήτρια και 8 μικρούς μαθητές σε σχολείο στη Ρωσία.

Ο 17χρονος Lev Bidzhakov και ο Alexander Buslidze περιγράφονται ως “μεγάλοι οπαδοί” της σφαγής στο Columbine το 1999. Τότε είχαν σκοτωθεί 12 μαθητές και ένας δάσκαλος στο σχολείο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Στα δραματικά πλάνα μετά την επίθεση φαίνεται ο Bidzhakov να απομακρύνεται από το σχολείο και να μεταφέρεται στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Φέρεται να έκοψε τις φλέβες του, ενώ ο Buslidze πήδηξε από παράθυρο του σχολείο πριν συλληφθεί.

Ο Bidzhakov, που είχε υλικό από τη μαζική σφαγή στο Columbine, είχε προσβληθεί που τον έλεγαν “σκύλο” στο ίντερνετ. Ένας 10χρονος μαθητής βρίσκεται σε νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, με πολλές αναφορές να κάνουν λόγο για περισσότερους τραυματίες.

Χαροπαλεύει η καθηγήτρια

Η καθηγήτρια Natalia Shagulina τραυματίστηκε σοβαρά καθώς πάλεψε με τους δύο έφηβους για να προστατεύσει τους μικρούς της μαθητές. Υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση και δίνει μάχη για τη ζωή της.

Οι δύο έφηβοι, σύμφωνα με μαρτυρία, μπήκαν στην τάξη κατά τη διάρκεια του μαθήματος. “Ξαφνικά δύο έφηβοι μπήκαν στην τάξη. Φορούσαν μαύρα παντελόνια και μπλούζες και φορούσαν μάσκες και γυαλιά. Κρατούσαν μαχαίρια στα χέρια τους”.

Η καθηγήτρια, όπως περιέγραψε μαθητής, έτρεξε να πάρει το τηλέφωνό της. “Δεν είχαν κουζινομάχαιρα αλλά μαχαίρια για κυνήγι. Όταν ένας από τους δύο είδε ότι προσπαθεί να πιάσει το τηλέφωνό της, έτρεξε και την άρπαξε. Κάποιοι έτρεξαν ουρλιάζοντας. Ήρθαν μαθητές από άλλες τάξεις για βοήθεια. Κάποιοι συμμαθητές μας έτρεξαν στο εμπορικό κέντρο και ζήτησαν βοήθεια”.

Οι δύο έφηβοι που είχαν συμφωνήσει να επιτεθούν στο σχολείο κατέληξαν να τσακώνονται κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης. “Δεν τα πήγαινε καλά στο σχολείο. Είχε μείνει αρκετές φορές στην ίδια τάξη. Δεν ήταν επιθετικός, αλλά ήσυχος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγινε αυτό”, δήλωσε μαθητής για τον Bidzhakov.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις