Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Αϊόβα: Νιόπαντρη δασκάλα κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικους μαθητές – Ο γάμος της διαλύθηκε και απολύθηκε

Αϊόβα: Νιόπαντρη δασκάλα κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικους μαθητές – Ο γάμος της διαλύθηκε και απολύθηκε
Reuters (αρχείο)

Μία νιόπαντρη δασκάλα της Αϊόβα ομολόγησε τη σεξουαλική κακοποίηση αγοριών από την ηλικία των 13 ετών. Η 24χρονη Κάσιντι Κράους θα δικαστεί στις 11 Μαρτίου και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 33 ετών.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο KTIV της Αϊόβα, η 24χρονη δασκάλα Κάσιντι Κράους, που μόλις είχε παντρευτεί, παραδέχτηκε ότι κακοποίησε σεξουαλικά μαθητές από τα 13 τους χρόνια, κινδυνεύοντας να καταδικαστεί μέχρι και σε 33 έτη κάθειρξης, ενώ έχασε ήδη τη δουλειά της και ο σύντομος γάμο της διαλύθηκε.

Η Κάσιντι Κράους, 24 ετών, δήλωσε ένοχη στις 29 Ιανουαρίου για μία κατηγορία για σεξουαλική κακοποίηση τρίτου βαθμού, δύο κατηγορίες για άσεμνες πράξεις με ένα παιδί και τρεις κατηγορίες για διάδοση και έκθεση άσεμνου υλικού σε ανηλίκους, ανέφερε το κανάλι KTIV.

Οι κατηγορίες αφορούσαν σεξουαλική κακοποίηση και αποστολή άσεμνων μηνυμάτων Snapchat σε τουλάχιστον τρία αγόρια μεταξύ 13 και 14 ετών.

Η 24χρονη δασκάλα «διέδωσε εν γνώσει της άσεμνο υλικό» μέσω του Snapchat σε ένα αγόρι μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου 2022 και σε άλλα δύο μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2023 – το τελευταίο περιστατικό λίγο πριν τον γάμο της, ανέφερε το Law&Crime, επικαλούμενο ποινική καταγγελία της κομητείας Carroll.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η νεαρή εκπαιδευτικός διέπραξε ασεβείς πράξεις εναντίον ενός 13χρονου τον Μάιο του 2022 «χαϊδεύοντάς τον ή αγγίζοντας» τον.

Η ίδια είχε, επίσης, κακοποιήσει σεξουαλικά ένα 14χρονο αγόρι «εκτελώντας σεξουαλικές πράξεις» μεταξύ 17 Ιανουαρίου και 31 Ιανουαρίου 2023, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η Κράους θα καθίσει στο εδώλιο στις 11 Μαρτίου, αντιμετωπίζοντας μέγιστη ποινή φυλάκισης 33 ετών.

Μέχρι τα σεξουαλικά της αδικήματα, η συγκεκριμένη δασκάλα είχε διακριθεί για «εξαιρετικά ακαδημαϊκά επιτεύγματα» στα μαθήματα της στοιχειώδους εκπαίδευσης, ανέφερε το Law&Crime.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις