Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αιρετικό χειρόγραφο με μυστικές διδασκαλίες του Ιησού στα ελληνικά – Στο φως μετά από 1.600 χρόνια

Αιρετικό χειρόγραφο με μυστικές διδασκαλίες του Ιησού στα ελληνικά – Στο φως μετά από 1.600 χρόνια

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν αιρετικό χειρόγραφο που αποκαλύπτει τις μυστικές διδασκαλίες του Ιησού στον αδερφό του Ιάκωβο.

Στο αιρετικό χειρόγραφο ο Ιησούς αποκαλύπτει πληροφορίες για τον ουράνιο χώρο. Προφητεύει μελλοντικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένου του αναπόφευκτου θανάτου του αδερφού του Ιάκωβου.

Πολλοί Χριστιανοί πιστεύουν ότι ο Ιάκωβος δεν ήταν αδερφός του Ιησού. Εκτιμούν ότι πρόκειται για ξάδελφο ή θετό αδερφό του.

Το χειρόγραφο με τις διδασκαλίες και τις προφητείες του θεωρείται αιρετικό και δεν αποτελεί μέρος της “αληθινής” Βίβλου.

Το χειρόγραφο ανακαλύφθηκε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από βιβλικούς μελετητές του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν.

“Χαμένο” χειρόγραφο με διδασκαλίες του Ιησού στα ελληνικά

Το αιρετικό κείμενο πίστευαν ότι είχε επιβιώσει μόνο στην κοπτική μετάφραση. Αυτό μέχρι τη στιγμή που δύο ερευνητές βρήκαν αρκετά θραύσματα στα ελληνικά της Πρώτης Αποκάλυψης του Ιάκωβου του 5ου ή 6ου αιώνα.

“Το να πούμε ότι ήμασταν ενθουσιασμένοι όταν συνειδητοποιήσαμε αυτό που βρήκαμε είναι λίγο”, δήλωσε ο Geoffrey Smith, βοηθός καθηγητή θρησκευτικών σπουδών. “Ποτέ δεν υποψιαζόμασταν ότι τα ελληνικά θραύσματα της Πρώτης Αποκάλυψης του Ιάκωβου επέζησαν από την αρχαιότητα. Αλλά ήταν εκεί ακριβώς μπροστά μας.

Το κείμενο συμπληρώνει τον βιβλικό απολογισμό της ζωής και της διακονίας του Ιησού, επιτρέποντάς μας να έχουμε πρόσβαση σε συζητήσεις που υποτίθεται ότι έγιναν μεταξύ του Ιησού και του αδερφού του Ιάκωβου. Μυστικές διδασκαλίες που επέτρεψαν στον Ιάκωβο να είναι καλός καθηγητής μετά τον θάνατο του Ιησού”.

Πηγή: Metro

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις