Κόσμος

Ακάρ: Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης – Νέες προκλήσεις για τη “Γαλάζια Πατρίδα”

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε φρεγάτα που πλέει στη Μεσόγειο. "Είναι απαράδεκτο να έχει στρατιωτικοποιήσει η Ελλάδα 16 από τα 23 νησιά",δήλωσε ο Ακάρ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας με… φόντο τη “Γαλάζια Πατρίδα” έκανε ο Χουλουσί Ακάρ, κατά την επίσκεψη του σε τουρκική φρεγάτα που πλέει στη Μεσόγειο. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρησε την Ελλάδα για την ένταση στο Αιγαίο, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είναι απαράδεκτο να έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά. Αυτό είναι ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης”.

Ο Χουλουσί Ακάρ το… συνέχισε, λέγοντας: “Δεν υπάρχει νησί στον κόσμο που να έχει 10 μίλια εναέριο χώρο και έξι μίλια χωρικά ύδατα. Ενώ δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία στο Αιγαίο λένε “όλα είναι δικά μου”. Κάποιοι Έλληνες ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και απόστρατοι άρχισαν να συμμερίζονται την άποψη μας. Περιμένουμε τους Έλληνες φίλους μας να λάβουν υπ΄όψιν τους αυτές τις εκτιμήσεις”.  

Click4more Δένδιας: Θέλουμε διάλογο με την Τουρκία, αλλά όχι υπό καθεστώς εκβιασμών και προκλήσεων

Επιπλέον, ο Ακάρ δήλωσε: “Το Ναυτικό μας στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο και στην Μαύρη Θάλασσα, με μεγάλη θυσία και θάρρος, ζορίζει τα όρια της τεχνολογίας και τεχνικής. Έτσι αποκτά γνώση, εμπειρία και ικανότητα. Κι εσείς με μεγάλη αποφασιστικότητα υποστηρίζετε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας. Πρέπει όλοι να ξέρουν πως δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε λύση στην περιοχή χωρίς να περιλαμβάνει την Τουρκία. Η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο και με την ίδια αποφασιστικότητα θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας όπως και τα δικά μας. Με κανέναν τρόπο δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Υποχωρεί το δολάριο, πιέσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια
Η προοπτική ενός διχασμένου πολιτικού σκηνικού στην Ουάσινγκτον δημιουργεί αβεβαιότητα σχετικά με τη δυνατότητα του Ντόναλντ Τραμπ να προωθήσει την οικονομική και νομοθετική του ατζέντα
Δολάρια
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Η εκλογική βελόνα των NYT δείχνει σαρωτική νίκη των Δημοκρατικών σε Γερουσία και Βουλή
Οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν να ανακτήσουν τον έλεγχο και των δύο νομοθετικών σωμάτων του Κογκρέσου, εξέλιξη που θα αποτελούσε σημαντικό πολιτικό πλήγμα για τον Ντόναλντ Τραμπ
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ