Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ακόμη τρεις συλλήψεις για την “εισβολή” στη Βενεζουέλα

Ακόμη τρεις συλλήψεις για την “εισβολή” στη Βενεζουέλα
photo Reuters

Τρεις “μισθοφόροι” συνελήφθησαν χθες Σάββατο στο πλαίσιο των ερευνών για την αποτυχημένη απόπειρα “εισβολής” στη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων σε 34.

“Σήμερα συλλάβαμε άλλους τρεις μισθοφόρους (…) Τους αναζητούμε με προσοχή και θα τους συλλάβουμε όλους”, τόνισε ο Μαδούρο σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Η αποτυχημένη αυτή απόπειρα “εισβολής” στη Βενεζουέλα, την οποία ο Μαδούρο συνέκρινε με αυτή στον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα το 1961, προέβλεπε την αποβίβαση στις 3 και 4 Μαΐου ανδρών στο Μακούτο, περίπου μία ώρα από το Καράκας.

Δύο Αμερικανοί πρώην στρατιωτικοί, ο Λουκ Ντένμαν, 34 ετών, και ο Άιραν Μπέρι, 41 ετών, έχουν συλληφθεί και τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για “τρομοκρατία, συνωμοσία, διακίνηση όπλων και σύσταση συμμορίας”, ενώ κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε 30 χρόνια κάθειρξη. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι από τη Βενεζουέλα.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας υποστηρίζει ότι οι δύο Αμερικάνοι μαζί με άλλους 11 ανθρώπους συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να εισβάλουν δια θαλάσσης την Δευτέρα, από τη γειτονική Κολομβία, ενώ την προηγούμενη ημέρα σε άλλη απόπειρα σκοτώθηκαν οκτώ άτομα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση Μαδούρο, το σχέδιο ήταν να τον απαγάγουν προκειμένου να αναλάβει την εξουσία ο αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος της χώρας Χουάν Γκουαϊδο, τον οποίο έχουν αναγνωρίσει οι ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας επανέλαβε ότι θεωρεί τον Αμερικανό ομολόγό του Ντόναλντ Τραμπ “επικεφαλής της επιχείρησης αυτής” και τον Γκουαϊδό συνεργό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις