Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Κομισιόν δεν θα προχωρήσει σε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της Ιταλίας

Κομισιόν Γερμανία

Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο Λουίτζι ντι Μάιο λέγοντας πως η Κομισιόν αποφάσισε να μην προχωρήσει στην επαπειλούμενη πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της Ιταλίας για τα δημόσια οικονομικά της. Την ίδια ώρα αξιωματούχοι της ΕΕ προτείνουν να μην προχωρήσουν τα μέτρα κατά της Ρώμης.

Την… γλιτώνει όπως φαίνεται η Ιταλία. Ο Λουίτζι ντι Μάιο ηγέτης του Κινήματος των 5 Αστέρων έκανε γνωστό πως η Ιταλία δεν υποστεί πειθαρχική διαδικασία από την Κομισιόν για τα δημοσιονομικά της. Σε ανάρτησή του στο Facebook, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε για τη δουλειά του στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες.

«Αποφεύχθηκε μια πειθαρχική διαδικασία που θα μπορούσε να πλήξει τη χώρα», δήλωσε ο Ντι Μάιο. «Η Ιταλία δεν το άξιζε αυτό και η σημερινή ανακοίνωση δικαιώνει την Ιταλία και αυτή την κυβέρνηση».

Στο μεταξύ, τη διαφωνία τους εξέφρασαν αξιωματούχοι της ΕΕ για την Ιταλία και ζητούν να μην προχωρήσει η πειθαρχική διαδικασία εις βάρος της χώρας για δημόσια οικονομικά της σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Radiocor.

Η συγκεκριμένη ομάδα αξιωματούχων, γνωστοί ως «σέρπα», έκαναν συνάντηση πριν η Κομισιόν πάρει την επίσημη απόφαση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις