Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

“Άκυρο” από τον ρωσικό οργανισμό τουρισμού στην κυβέρνηση για περιορισμούς στο booking.com

“Άκυρο” από τον ρωσικό οργανισμό τουρισμού στην κυβέρνηση για περιορισμούς στο booking.com

“Άκυρο” έριξε ο ρωσικός οργανισμός τουρισμού Rostourism στην πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας, για επιβολή περιορισμών στο Booking.com. Ο οργανισμός υποστήριξε πως ο εν λόγω ιστότοπος χρησιμοποιείται από τους ρώσους πολίτες οι οποίοι αξιοποιούν τις υπηρεσίες του για να οργανώσουν τα ταξίδια τους τόσο στο εξωτερικό όσο και εντός της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η εφημερίδα RBK o ρωσικός οργανισμός τουρισμού Rostourism με εντολή του ρωσικού υπουργείου Πολιτισμού θα πρέπει έως τις 4 Ιουνίου να μελετήσει την πρόταση για την επιβολή περιορισμών στον ιστότοπο τουριστικών υπηρεσιών Booking.com στην ρωσική επικράτεια.

Η εφημερίδα έγραψε επίσης ότι ο ρωσικός οργανισμός τουρισμού Rostourism στις 21 Μαΐου έλαβε επιστολή του υπουργείου Πολιτισμού με την εντολή «να εξετάσει την πρόταση για την απαγόρευση της λειτουργίας του Booking.com στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Την πρόταση αυτή είχε κάνει με ανοιχτή επιστολή του προς το υπουργείο Πολιτισμού τον Απρίλιο ένας τουριστικός πράκτορας, ο οποίος θεώρησε ότι η απαγόρευση της λειτουργίας του Booking.com στην επικράτεια της Ρωσίας θα ήταν μια απάντηση στις κυρώσεις που επιβάλλονται κατά της Ρωσίας.

« Ο εθνικός οργανισμός τουρισμού δεν έχει την δικαιοδοσία να απαγορεύσει την χρήση του ιστότοπου on-line διαδικτυακών υπηρεσιών Booking.com ούτε σχεδιάζει να επιβάλει ρυθμίσεις που αφορούν στη λειτουργία του» αναφέρει η ανακοίνωση του Rostourism

Εκπρόσωπος πάντως του υπουργείου Πολιτισμού δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο TASS ότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν σχεδιάζει να επιβάλει ρυθμίσεις που αφορούν στην λειτουργία του Booking.com και ότι τίποτα δεν απειλεί τον ιστότοπο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις