Τρίτη, 27 Φεβ.
14oC Αθήνα

Αλαμπάμα: Ανθρωποκυνηγητό για ισοβίτη και γυναίκα φρουρό – Έρωτας ή έγκλημα;

Αλαμπάμα: Ανθρωποκυνηγητό για ισοβίτη και γυναίκα φρουρό – Έρωτας ή έγκλημα;
ΦΩΤΟ Αρχείου

Μεγάλη επιχείρηση των διωκτικών αρχών στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ για να βρεθούν η δεσμοφύλακας των φυλακών, Βίκι Ουάιτ και ο ισοβίτης Κέισι Ουάιτ που απέδρασε. 

Από τις 29 Απριλίου, οι τοπικές αρχές της Αλαμπάμα, το FBI και οι μυστικές υπηρεσίες (!) αναζητούν τον Κέισι Ουάιτ και τη Βίκι Ουάιτ, σε μία υπόθεση που εγείρει απορίες αν πρόκειται για απαγωγή ή συνέργεια!

Οι δύο τους μπορεί να έχουν το ίδιο επώνυμο, όμως, δεν τους συνέδεε κάποια συγγένεια.

Σύμφωνα με το CNN, «η Βίκι Ουάιτ εργαζόταν στις φυλακές της Αλαμπάμα από το 2002, κατείχε τον τίτλο της βοηθού σερίφη. Τα τελευταία χρόνια είχε πρόσβαση σε όλους τους φυλακισμένους, συμπεριλαμβανομένου του Κέισι Ουάιτ».

Η Βίκι Ουάιτ, μάλιστα, φέρεται να είχε καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης 24 ώρες πριν από την απόδραση του Κέισι Ουάιτ, είχε πουλήσει το σπίτι της και έλεγε ότι θα πάει να μείνει κοντά στη θάλασσα.

Η δεσμοφύλακας των φυλακών της Αλαμπάμα είχε ζητήσει να ετοιμάσουν τον Κέισι Ουάιτ και να τον μεταφέρουν στο δικαστήριο για έκτακτη ψυχιατρική αξιολόγηση.

Η ίδια δήλωσε, μάλιστα, ότι θα τον συνόδευε μόνη της κατά παράβαση του πρωτοκόλλου, ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι θα επισκεπτόταν γιατρό διότι δεν αισθανόταν καλά.

Τελικά έγιναν άφαντοι και οι δύο, ενώ το αυτοκίνητο της Βίκι Ουάιτ εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο λίγο αργότερα στο πάρκινγκ εμπορικού κέντρου.

 

Οι αρχές χαρακτήρισαν τον Ουάιτ «οπλισμένο και επικίνδυνο», καθώς πλέον έχει πρόσβαση στο όπλο της Βίκι Ουάιτ.

«Φαίνεται πολύ επικίνδυνος», είπε αναφερόμενος στον Κέισι, ο Όστιν Ουίλιαμς, γιος της 79χρονης της δολοφονηθείσας, Κόνι Ρίτζγουει, ενός εκ των δύο θυμάτων του.

Ο ισοβίτης δραπέτης καταδικάστηκε το 2015 σε 75 χρόνια κάθειρξη για σειρά εγκλημάτων ενώ, από το 2020 κατηγορείται, επιπλέον, για δύο δολοφονίες.

Οι αρχές προσφέρουν 10.000 δολάρια σε όποιον δώσει πληροφορίες για τους δύο εξαφανισμένους.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις