Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Αλεξάντερ Λιτβινένκο: Ο Ντέιβιντ Τέναντ θα υποδυθεί τον νεκρό Ρώσο κατάσκοπο που δηλητηρίασε η Μόσχα

Αλεξάντερ Λιτβινένκο: Ο Ντέιβιντ Τέναντ θα υποδυθεί τον νεκρό Ρώσο κατάσκοπο που δηλητηρίασε η Μόσχα
ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο Ντέιβιντ Τέναντ θα παίξει τον Ρώσο κατάσκοπο Αλεξάντερ Λιτβινένκο σε σειρά του ITV. Ο Λιτβινένκο δηλητηριάστηκε και κατέληξε με ισχυρό ραδιενεργό ισότοπο, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με πρώην πράκτορα της KGB στο Λονδίνο.

Η δραματική σειρά με τίτλο «Litvinenko», απεικονίζει πώς δηλητηριάστηκε ο Αλεξάντερ Λιτβινένκο, πρώην αξιωματικός της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB), με τη σπάνια ραδιενεργή ουσία polonium-210 στο ξενοδοχείο Millennium στο Λονδίνο το 2006.

Ο Λιτβινένκο δηλητηριάστηκε με το ισχυρό ραδιενεργό ισότοπο, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με πρώην πράκτορα της KGB στο Λονδίνο και πέθανε με μαρτυρικό τρόπο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Μπλούμσμπερι του Λονδίνου.

Ο 50χρονος Σκωτσέζος ηθοποιός Ντέιβιντ Τέναντ θα ενσαρκώσει τον ρόλο του πρώην Ρώσου κατασκόπου, ο οποίος ανακρίνεται από αστυνομικούς στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Αλεξάντερ Λιτβινένκο: «Ήταν ζωντανός μάρτυρας της δικής του δολοφονίας»!

Σε σενάριο του Τζορτζ Κέι και εκτελεστικό παραγωγό τον Πάτρικ Σπενς, η σειρά θα επικεντρώνεται επίσης στη χήρα του Λιτβινένκο, Μαρίνα και την εκστρατεία της για να αποδείξει ποιος ήταν πίσω από τη δολοφονία του συζύγου της.

Click4more: Το Κρεμλίνο απαντά για τον κατάσκοπο: Φάρσα η έρευνα των Βρετανών

Αναφερόμενος στη σειρά ο σεναριογράφος τόνισε: «Στα τέλη του 2006, ο Αλεξάντερ Λιτβινένκο ήταν ζωντανός μάρτυρας της δικής του δολοφονίας. Πέρασε τις τελευταίες μέρες του καταθέτοντας στη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου τις λεπτομέρειες για το τι του συνέβη».

«Είναι προνόμιο, ευκαιρία που εμφανίζεται μια φορά στην καριέρα κάποιου η αφήγηση μιας ιστορίας για μια οικογένεια και μια αστυνομική ομάδα που έδειξαν τόσο θάρρος και σθένος που μας ενέπνευσε όλους» τόνισε ο Πάτρικ Σπενς.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις