Τρίτη, 28 Μαΐ
19oC Αθήνα

Αλεξέι Ναβάλντι: Εκτός καθηκόντων για τρία χρόνια ο ιερέας που τέλεσε το μνημόσυνό του

Αλεξέι Ναβάλντι: Εκτός καθηκόντων για τρία χρόνια ο ιερέας που τέλεσε το μνημόσυνό του

Σε μια κίνηση που προκαλεί μεγάλη αίσθηση και έχει να κάνει με τον Αλεξέι Ναβάλνι προχώρησε η Επισκοπή Μόσχας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Συγκεκριμένα ανεστάλησαν τα καθήκοντα ως κληρικού του Ρώσου ορθόδοξου ιερέα, ο οποίος τέλεσε το Μάρτιο το μνημόσυνο του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Σε δήλωση που δημοσιοποιήθηκε χθες, Τρίτη, από τον ιστότοπό της, η επισκοπή δεν ανέφερε το λόγο για την τιμωρία, βάσει της οποίας απαγορεύεται στον ιερέα Ντμίτρι Σαφρόνοφ να ευλογεί, να φοράει ράσο και να φέρει τον ιερατικό σταυρό μέχρι το 2027.

Ο Σαφρόνοφ μετατέθηκε επίσης σε άλλη εκκλησία στη Μόσχα για να ασκεί καθήκοντα ψάλτη.

«Στο τέλος της περιόδου της μεταμέλειας, ανάλογα με τη συμμόρφωση και την υπακοή, θα ληφθεί απόφαση για τη δυνατότητα περαιτέρω ιερατικής υπηρεσίας», αναφέρει στη δήλωσή της η επισκοπή.

Στις 26 Μαρτίου, ο Σαφρόνοφ τέλεσε μνημόσυνο για τον Ναβάλνι, στο οποίο παρέστησαν χιλιάδες άνθρωποι. Ο Αλεξέι Ναβάλνι ήταν ο σφοδρότερος επικριτής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο εσωτερικό της Ρωσίας και απεβίωσε το Φεβρουάριο σε ηλικία 47 ετών σε φυλακή στην Αρκτική.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις