Κόσμος

Αλγερία: Έπιασαν βαρόνο των ΜΜΕ και χρηματοδότη του προέδρου Μπουτεφλίκα!

Στα σύνορα με την Τυνησία, συνελήφθη ο Αλί Χαντάντ, μεγαλοϊδιοκτήτης των ΜΜΕ, φίλος και χρηματοδότης του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα στην Αλγερία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη διάρκεια εβδομάδων διαδηλώσεων στην Αλγερία, με αίτημα την παραίτηση του Μπουτεφλίκα, ο οποίος βρίσκεται επί 20 χρόνια στην εξουσία, ο πρόεδρος έχει εγκαταλειφθεί από πολλούς στενούς συμμάχους του αλλά μέχρι στιγμής δεν είχαν υπάρξει πληροφορίες για σύλληψη κάποιων πριν από τον Χαντάντ.

Διαδηλωτές στη χώρα αυτή της Βόρειας Αφρικής θέλουν μια νέα γενιά ηγετών να αντικαταστήσει την κυβερνώσα ελίτ, η οποία απαρτίζεται από βετεράνους του πολέμου της ανεξαρτησίας κατά της Γαλλίας, αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος, ολιγάρχες, αξιωματικούς του στρατού και επικεφαλής συνδικάτων.

ALGERIA PROTESTS
Αλγερία (Reuters)

“Ναι, ο Χαντάντ συνελήφθη”, δήλωσε συνεργάτης του στο Reuters διατηρώντας την ανωνυμία του και χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Click4more: “Σείεται η Αλγερία” από τις διαδηλώσεις κατά του Μπουτεφλίκα

Πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί της Αλγερίας μεταδίδουν την είδηση για τη σύλληψη του Χαντάντ, ενός μεγιστάνα των ΜΜΕ, που συνέβαλε στη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών του Μπουτεφλίκα στη διάρκεια των ετών.

Χθες Σάββατο, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού επανέλαβε την έκκλησή του να κηρυχθεί ο Μπουτεφλίκα ανίκανος να ασκεί τα καθήκοντά του, μετά τις συνεχείς διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων.

ALGERIA PROTESTS
Αλγερία – Διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του προέδρου Αμπ. Μπουτεφλίκα (Reuters)

Ο 82χρονος Μπουτεφλίκα, που σπανίως εμφανίζεται δημοσίως τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται αντιμέτωπος με μαζικές διαδηλώσεις εδώ και έναν μήνα.

Μολονότι ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για μια 5η θητεία στην προεδρία, οι διαδηλωτές δεν πείστηκαν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Για να αρθεί το αδιέξοδο, ο αντιστράτηγος Άχμεντ Γκάιντ Σάλαχ πρότεινε να κηρυχθεί ο Μπουτεφλίκα ανίκανος να ασκεί τα καθήκοντά του, όπως προβλέπεται από το άρθρο 102 του Συντάγματος.

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας ο Σάλαχ σημειώνει ότι η πλειονότητα του λαού στηρίζει το σχέδιο του στρατού όμως κάποιοι “αντιστέκονται”, χωρίς να τους κατονομάσει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Νέα κλιμάκωση με ρωσικές επιθέσεις σε φορτηγά πλοία και χαλυβουργίες – Ουκρανικά drones σφυροκόπησαν τη Σαμάρα
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν στη διάρκεια της νύκτας 230 ουκρανικά drones πάνω από περισσότερες από μια δωδεκαριά ρωσικές περιφέρειες
Πυροσβέστης σε κτίριο κατοικιών, μετά από πλήγμα, στην Οδησσό της Ουκρανίας
11η Σεπτεμβρίου: Η CIA είχε προειδοποιήσει από το 1998 για τα σχέδια της Αλ Κάιντα και του Οσάμα μπιν Λάντεν
Σε ένα από τα έγγραφα, που φέρει ημερομηνία 10 Σεπτεμβρίου 1998, η CIA αναφέρει ότι η Αλ Κάιντα μπορεί «να ρίξει ένα αεροπλάνο γεμάτο με εκρηκτικά σε μία αμερικανική πόλη»
Το One World Trade Center καταρρέει μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001