Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Αλγερία: Ξεκινούν οι διαδικασίες για την αντικατάσταση Μπουτεφλίκα

Αλγερία: Ξεκινούν οι διαδικασίες για την αντικατάσταση Μπουτεφλίκα

Το κοινοβούλιο στην Αλγερία θα συνεδριάσει την Τρίτη για να διορίσει το νέο μεταβατικό πρόεδρο της χώρας, όπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο του Έθνους.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα στην Αλγερία τη θέση αναλαμβάνει ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Έθνους Αμπντελκαντέρ Μπενσαλάχ, μετά την παραίτηση του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα έπειτα από 20 χρόνια στην εξουσία και υπό την πίεση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Όπως αναφέρει το σύνταγμα στην Αλγερία ο κ. Μπενσαλάχ αναλαμβάνει την προεδρία για ένα διάστημα το πολύ 90 ημερών στο οποίο θα πρέπει να οργανωθούν προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Έθνους εδώ και 17 χρόνια ο 77χρονος Μπενσαλάχ είναι προϊόν του καθεστώτος Μπουτεφλίκα και πιστός του συνεργάτης. Βουλευτής, πρεσβευτής, ανώτερος υπουργικός υπάλληλος, γερουσιαστής, έχει αναλάβει πολλές θέσεις και έχει προεδρεύσει και των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου, χωρίς να γίνει ποτέ υπουργός.

Ωστόσο οι αντιδράσεις στην Αλγερία συνεχίζονται καθώς ο κόσμος βγήκε και πάλι στον δρόμο, αποφασισμένος να διώξει κάθε παράγονται που εμπλέκεται με τον πρώην πρόεδρο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις