Κόσμος

Αλγερία: Ο πρόεδρος Τεμπούν επέστρεψε έπειτα από απουσία δύο μηνών

Ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν εμφανίστηκε την Τρίτη, 29.12.2002, στη δημόσια τηλεόραση μετά την επιστροφή στη χώρα του έπειτα από δύο μήνες παραμονής στη Γερμανία, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για την Covid-19.

“Είναι δύσκολο για κάποιον να είναι μακριά από τη χώρα του και ακόμη δυσκολότερο για κάποιον που έχει μεγάλη ευθύνη”, δήλωσε ο αρχηγός του κράτους, σύμφωνα με τα στιγμιότυπα που μεταδόθηκαν στις ειδήσεις των 8:00 μ.μ.

Το προεδρικό αεροπλάνο αναχώρησε από το Βερολίνο το μεσημέρι για να προσγειωθεί στο Αλγέρι το απόγευμα

Κατά τα φαινόμενα σε καλή υγεία, ο Τεμπούν, ο οποίος πήρε βάρος μετά την τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση στις 13 Δεκεμβρίου, άφησε να εννοηθεί ότι έχει σχεδόν θεραπευτεί.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Αλγερίας, ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός Αμπντελαζίζ Τζεράντ και ο αρχηγός του στρατού, στρατηγός Σαΐντ Σενγκριά.

Η ομιλία του Τεμπούν ήταν σύντομη για να ευχηθεί “καλή χρονιά σε όλους τους Αλγερινούς”, “πολύ καλύτερη από το 2020”.

Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του ήταν στις 13 Δεκεμβρίου όταν ανακοίνωσε μέσω ενός βίντεο που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό του στο Twitter την επιστροφή του “το συντομότερο δυνατό”.

Ηλικίας 75 ετών και μανιώδης καπνιστής, ο Τεμπούν είχε αναχωρήσει από στρατιωτικό νοσοκομείο στο Αλγέρι για ένα εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία στις 28 Οκτωβρίου, αφότου προβλήθηκε από την Covid-19.

Ολοκλήρωσε την θεραπεία του και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στα τέλη Νοεμβρίου, αλλά παρέμεινε στη Γερμανία για την περίοδο της ανάρρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Ρώσοι σφυροκόπησαν Κίεβο και Λβιβ με υπερηχητικούς πυραύλους Oreshnik: 4 νεκροί, πολλοί τραυματίες  
Ο Oreshnik είναι ένας νέος τύπος υπερηχητικού πυραύλου ικανού να φέρει πυρηνική γόμωση - Τα πλήγματα στόχευσαν κρίσιμες ουκρανικές υποδομές, με έμφαση στον ενεργειακό τομέα
Ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Κίεβο
Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τη Ματσάδο την επόμενη εβδομάδα – «Ανυπομονώ να τη χαιρετήσω»
Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο επαίνεσε τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανατροπή του Νικολάς Μαδούρο και υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει σύντομα στην πατρίδα της, δηλώνοντας έτοιμη να κερδίσει τις επόμενες εκλογές
H Mαρία Κορίνα Ματσάδο
Νύχτα «κόλασης» στο Ιράν από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις - Κατέλαβαν πόλεις και έκαψαν κυβερνητικά κτίρια
Την Πέμπτη, στην φονικότερη διαδήλωση που έχει γίνει τις τελευταίες 12 ημέρες, σκοτώθηκαν 13 διαδηλωτές - Οι αρχές έριξαν ίντερνετ και τηλεπικοινωνίες για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις
Διαδήλωση
25
Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ - Νοσηλεύονται τραυματίες
Η αστυνομική διεύθυνση του Πόρτλαντ στο  Όρεγκον απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση εν μέσω της έντασης που έχει πυροδοτήσει ο φόνος μιας 37χρονης από τον αστυνομικό της ICE
Αστυνομικοί στις ΗΠΑ