Κόσμος

Αλί Χαμενεΐ: Πηγή του κακού ΗΠΑ και Ευρώπη – Εξαφανιστείτε από τη Μέση Ανατολή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, ο αγιοταλάχ Αλί Χαμενεΐ, εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Δύσης και έστειλε το δικό του μήνυμα μετά τους εκατοντάδες πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ το βράδυ της Τρίτης (1.10.2024).

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr, ο Χαμενεΐ μιλώντας σε ανώτατους αξιωματούχους στο Ιράν κατηγόρησε τις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στη Μέση Ανατολή, λέγοντας πως οι χώρες αυτές «υποστηρίζουν ψευδώς ότι θα φέρουν την ειρήνη και την ηρεμία στην περιοχή μας».

«Εξαφανιστείτε» από την περιοχή, συνέχισε ο Ιρανός ηγέτης «ώστε τα κράτη της περιοχής να ζήσουν ειρηνικά». «Οι χώρες της περιοχής μπορούν να διαχειριστούν τον εαυτό τους, να διαχειριστούν την περιοχή τους, να ζήσουν μαζί ειρηνικά, με υγεία και ευημερία», ανέφερε.

Ο ίδιος σημείωσε πως θρηνεί για τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, αλλά εξήγησε ότι δεν ακύρωσε τη σημερινή συνάντηση γιατί ο θρήνος του Ιράν αποτελεί δύναμη αναγέννησης και ώθησης προς τα εμπρός.

Η εντολή εκτόξευσης πυραύλων κατά του Ισραήλ την Τρίτη δόθηκε από τον ανώτατο ηγέτη της χώρας – ο οποίος παραμένει σε ασφαλή τοποθεσία, δήλωσε νωρίτερα ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βασιλιάς Κάρολος: Σχέδια για την κηδεία 200 εκατ. δολαρίων και τη διαδοχή του – Δημοσίευμα υποστηρίζει ότι έχει «μήνες ζωής»
Ο Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο στις αρχές του 2024 και συνεχίζει να υποβάλλεται σε θεραπεία - Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο 77χρονος μονάρχης έχει εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα εμφανώς καταβεβλημένος
Ο Βασιλιάς Κάρολος
Πυροβολισμοί σε σχολείο στις Φιλιππίνες με 3 νεκρούς, ανάμεσά τους και ο 16χρονος δράστης - Βίντεο με παιδιά να τρέχουν πανικόβλητα
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά ο ακριβής αριθμός και η κατάσταση των τραυματιών, ούτε οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί
Τα παιδιά στο σχολείο στις Φιλιππίνες
Ανακαλύφθηκε χειρόγραφο της «Οδύσσειας» 1.700 ετών ανάμεσα σε σελίδες βιβλίου στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης
Το περιεχόμενό του προέρχεται από τη 12η ραψωδία και συγκεκριμένα από τη γνωστή σκηνή όπου οι πεινασμένοι σύντροφοι του Οδυσσέα καταβροχθίζουν τα ιερά βόδια του θεού Απόλλωνα
οδύσσεια 5