Κόσμος

«Αλκατράζ» μόνο για… ξένους ετοιμάζει η Δανία

Υπερψηφίστηκε από το δανέζικο κοινοβούλιο η πρόταση να κρατούνται οι ξένοι εγκληματίες σε ένα μικρό νησί!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το δανέζικο κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα τη χρηματοδότηση για ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι ξένοι εγκληματίες θα κρατούνται σε ένα μικρό νησί, παρά την κριτική από τα Ηνωμένα Έθνη και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Με τη Δανία να υιοθετεί ολοένα και πιο αυστηρή στάση απέναντι στη μετανάστευση, η κυβέρνηση θέλει να στείλει στο νησί Λίντχολμ έως 100 άτομα, που έχουν εκτίσει την ποινή φυλάκισης ή κάθειρξής τους αλλά δεν μπορούν να απελαθούν καθώς κινδυνεύουν με βασανιστήρια ή εκτέλεση εάν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Η χρηματοδότηση για το σχέδιο αυτό περιλαμβανόταν στον προϋπολογισμό της Δανίας για το 2019, που υπερψηφίστηκε σήμερα στο κοινοβούλιο. Το κέντρο για αυτά τα άτομα, που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα από δολοφονίες έως βιασμούς αλλά και για λιγότερο σοβαρά αδικήματα, αναμένεται να συσταθεί το 2021 και θα κοστίσει 759 εκατ. κορώνες (115 εκατ. δολάρια).

Το νησί Λίντχολμ χρησιμοποιείται ως εργαστήριο και κρεματόριο από επιστήμονες που ερευνούν τη γρίπη των χοίρων, τη λύσσα και άλλες μεταδοτικές ασθένειες. Ένα από τα καράβια που φθάνουν στο νησί ονομάζεται “Virus” (Ιός).

Το σχέδιο έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον δήμο της Βόρντινγκμποργκ, όπου ανήκει το Λίντχολμ. «Ο κόσμος θεωρεί ότι δεν είναι αυτό η λύση στα πραγματικά προβλήματα», δήλωσε πριν από την ψηφοφορία ο Μίχαελ Σμεντ, δήμαρχος της Βόρντινγκμποργκ.

Η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ εξέφρασε χθες σοβαρές ανησυχίες για το θέμα αυτό.

Η πλειονότητα των ξένων εγκληματιών των οποίων δεν μπορούν να εκτελεστούν οι ποινές απέλασης κρατούνται σε ένα κέντρο στη Γιουτλάντ, στη δυτική Δανία. Οι κάτοικοι εκεί λένε ότι δεν νιώθουν ασφαλείς, αν και η αστυνομία δηλώνει ότι δεν έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.

Σήμερα οι κάτοικοι του Κελβεχέιβ, από όπου αναχωρούν τα καράβια για το Λίντχολμ, φοβούνται για το μέλλον της πόλης τους, η οποία εξαρτάται από τον τουρισμό. «Αυτό δεν θα ωφελήσει την περιοχή και δεν θα προσελκύσει περισσότερους τουρίστες. Το αντίθετο μάλλον», δήλωσε ο 47χρονος Κλάους, που πουλά χοτ ντογκ στην πόλη των 632 κατοίκων.

Βάσει του σχεδίου, οι εγκληματίες μπορούν να φεύγουν από το νησί κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά θα πρέπει να δηλώνουν στις αρχές πού θα βρίσκονται καθώς και να επιστρέφουν το βράδυ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Όταν η Γκιλφόιλ αγκάλιαζε τον Ρούμπιο στην Αθήνα, γνώριζε ότι θα την απομακρύνουν: Αποκαλύψεις από την δημοσιογράφο που έκανε την ερώτηση - φωτιά στον Λευκό Οίκο
Ο όγκος του υλικού που έφτανε στα χέρια της δημοσιογράφου για την Κίμπερλι Γκιλφόιλ ήταν τέτοιος που, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν ήξερε πια τι να το κάνει
Στιγμιότυπο από την άφιξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Marco Rubio και την υποδοχή από την πρώην, πλέον, πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Kimberly Guilfoyle στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
19
Εντολή Ρούμπιο μετά την υπόθεση Γκίλφοϊλ προς τους Αμερικανούς διπλωμάτες: Μη χρησιμοποιείτε τα αξιώματα για προσωπικό όφελος
Παράλληλα, ο Ρούμπιο υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης του νόμου «Hatch», ο οποίος απαγορεύει ορισμένες μορφές πολιτικής δραστηριότητας στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους
Η πρώην, πλέον, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Kimberly Guillfoyle με τον Marco Rubio κατά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα στις 7 Οκτωβρίου 2026
Σκάνδαλο στο ΝΑΤΟ: 5 συλλήψεις στη Νορβηγία και καταγγελίες για δωροδοκίες και πλαστά τιμολόγια – Έρευνες σε Γερμανία και Ρουμανία
Στο μικροσκόπιο των Αρχών εταιρείες που φέρονται να υπερχρέωναν υπηρεσίες για πλοία μελών του ΝΑΤΟ - Η οικονομική ζημιά υπολογίζεται σε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ
ΝΑΤΟ, βάση Λετονία 24