Κόσμος

«Αλκατράζ» μόνο για… ξένους ετοιμάζει η Δανία

Υπερψηφίστηκε από το δανέζικο κοινοβούλιο η πρόταση να κρατούνται οι ξένοι εγκληματίες σε ένα μικρό νησί!

Το δανέζικο κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα τη χρηματοδότηση για ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι ξένοι εγκληματίες θα κρατούνται σε ένα μικρό νησί, παρά την κριτική από τα Ηνωμένα Έθνη και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Με τη Δανία να υιοθετεί ολοένα και πιο αυστηρή στάση απέναντι στη μετανάστευση, η κυβέρνηση θέλει να στείλει στο νησί Λίντχολμ έως 100 άτομα, που έχουν εκτίσει την ποινή φυλάκισης ή κάθειρξής τους αλλά δεν μπορούν να απελαθούν καθώς κινδυνεύουν με βασανιστήρια ή εκτέλεση εάν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Η χρηματοδότηση για το σχέδιο αυτό περιλαμβανόταν στον προϋπολογισμό της Δανίας για το 2019, που υπερψηφίστηκε σήμερα στο κοινοβούλιο. Το κέντρο για αυτά τα άτομα, που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα από δολοφονίες έως βιασμούς αλλά και για λιγότερο σοβαρά αδικήματα, αναμένεται να συσταθεί το 2021 και θα κοστίσει 759 εκατ. κορώνες (115 εκατ. δολάρια).

Το νησί Λίντχολμ χρησιμοποιείται ως εργαστήριο και κρεματόριο από επιστήμονες που ερευνούν τη γρίπη των χοίρων, τη λύσσα και άλλες μεταδοτικές ασθένειες. Ένα από τα καράβια που φθάνουν στο νησί ονομάζεται “Virus” (Ιός).

Το σχέδιο έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον δήμο της Βόρντινγκμποργκ, όπου ανήκει το Λίντχολμ. «Ο κόσμος θεωρεί ότι δεν είναι αυτό η λύση στα πραγματικά προβλήματα», δήλωσε πριν από την ψηφοφορία ο Μίχαελ Σμεντ, δήμαρχος της Βόρντινγκμποργκ.

Η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ εξέφρασε χθες σοβαρές ανησυχίες για το θέμα αυτό.

Η πλειονότητα των ξένων εγκληματιών των οποίων δεν μπορούν να εκτελεστούν οι ποινές απέλασης κρατούνται σε ένα κέντρο στη Γιουτλάντ, στη δυτική Δανία. Οι κάτοικοι εκεί λένε ότι δεν νιώθουν ασφαλείς, αν και η αστυνομία δηλώνει ότι δεν έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.

Σήμερα οι κάτοικοι του Κελβεχέιβ, από όπου αναχωρούν τα καράβια για το Λίντχολμ, φοβούνται για το μέλλον της πόλης τους, η οποία εξαρτάται από τον τουρισμό. «Αυτό δεν θα ωφελήσει την περιοχή και δεν θα προσελκύσει περισσότερους τουρίστες. Το αντίθετο μάλλον», δήλωσε ο 47χρονος Κλάους, που πουλά χοτ ντογκ στην πόλη των 632 κατοίκων.

Βάσει του σχεδίου, οι εγκληματίες μπορούν να φεύγουν από το νησί κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά θα πρέπει να δηλώνουν στις αρχές πού θα βρίσκονται καθώς και να επιστρέφουν το βράδυ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέες καταγγελίες από γυναίκες που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης του Τζέφρι Επστάιν στο ράντσο του
Περίπου 45 άτομα προσέγγισαν το κέντρο υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικών εγκλημάτων της περιοχής, για να αναζητήσουν πληροφορίες, θεραπεία και άλλες υπηρεσίες σε σχέση με φερόμενη σεξουαλική κακοποίηση στο ράντσο του
Τζέφρι Έπσταϊν
Το «φόρεμα Temu» της συζύγου του Πιτ Χέγκσεθ στο δείπνο των ανταποκριτών διχάζει τις ΗΠΑ
«Την λυπάμαι, ο άντρας της είναι πολύ πλούσιος και δεν της αγοράζει ένα καλό φόρεμα» γράφει κάποιος ενώ άλλος: «Τώρα σας ενοχλούν και τα οικονομικά φορέματα; Τι πρέπει τελικά να κάνουν για να σας ικανοποιήσουν;»
Viral το φόρεμα της συζύγου του Πιτ Χέγκσεθ στο Δείπνο των Ανταποκριτών στον Λευκό Οίκο
Σάλος με τον Μπεν Στίλερ: Η παρεξηγημένη ανάρτηση του ηθοποιού που εξόργισε το διαδίκτυο και τους MAGA
Η ανάρτηση του Στίλερ έγινε 20 λεπτά μετά την επίθεση με πυροβολισμούς στο δείπνο των αντακριτών του Λευκού Οίκου αλλά αφορούσε τη νίκη της ομάδας μπάσκετ Νιου Γιορκ Νικς
Μπεν Στίλερ