Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Άλμπερτ Μπουρλά: Νέο εμβόλιο στα σκαριά που δεν θα χρειάζεται μεγάλη ψύξη

Άλμπερτ Μπουρλά: Νέο εμβόλιο στα σκαριά που δεν θα χρειάζεται μεγάλη ψύξη

Την ώρα που εκατομμύρια Βρετανοί μπαίνουν στην σειρά να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer, το αφεντικό της εταιρείας, ο Έλληνας Άλμπερτ Μπουρλά είχε κι άλλα ευχάριστα νέα από το μέτωπο του εμβολίου κορονοϊού. 

Ο Πρόεδρος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Κατασκευαστών και Συλλόγων είπε ότι ήδη η εταιρεία εργάζεται σε μια νέα μορφή πειραματικού εμβολίου του κορονοϊού που θα μπορεί να αποθηκευτεί σε λιγότερο χαμηλές θερμοκρασίες από αυτές που απαιτούνται τώρα. Προς το παρόν το εμβόλιο της Pfizer πρέπει να αποθηκεύεται στους -70C.

«Εργαζόμαστε πάνω σε μια νέα σύνθεση που θα είναι σε θέση να αποφύγει την ψύξη στους -70 βαθμούς και να μπορεί να αποθηκευτεί σε απλή ψύξη», είπε ο CEO της Pfizer.

Όσον αφορά το εμβόλιο με αποτελεσματικότητα άνω του 95%, είπε ότι η εταιρία είναι πεπεισμένη πως μαζί με τον Γερμανό συνεργάτη της BioNTech SE, πως2 θα είναι σε θέση να διανείμει 50 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του έτους και 1,3 δισεκατομμύρια το 2021.

Ο Μπουρλά προειδοποίησε επίσης όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου να μην χάσουν την δεύτερη δόση γιατί αυτό θα ήταν μεγάλο λάθος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις