Κυριακή, 26 Μαΐ
22oC Αθήνα

Άλογα τρέχουν ανεξέλεγκτα στο κέντρο του Λονδίνου, το ένα αιμόφυρτο

Άλογα τρέχουν ανεξέλεγκτα στο κέντρο του Λονδίνου, το ένα αιμόφυρτο
Photo by Jordan Pettitt/PA Images via Getty Images

Δύο άλογα εθεάθησαν να τρέχουν γύρω από το κέντρο του Λονδίνου, το ένα από τα οποία φαινόταν αιμόφυρτο.

Σε φωτογραφίες στα social media εικονίζονται δύο άλογα, το ένα λευκό και γεμάτο αίματα και το άλλο μαύρο, να καλπάζουν σε μια λεωφόρο του Λονδίνου, προσπερνώντας ένα σκούτερ και μοιάζοντας κάποια στιγμή να πέφτουν πάνω σ’ ένα ταξί, αφού πέρασαν μια διασταύρωση με κόκκινο.

Τα άλογα, με σέλες και χαλινάρια, εθεάθησαν να τρέχουν στο δρόμο κοντά στο Aldwych το πρωί της Τετάρτης (24.04.2024)

Το Skynews αναφέρει ότι τα άλογα ανήκουν στο ιππικό του Βασιλικού Οίκου.

Τα άλογα φαίνεται πως ξέφυγαν από τους αναβάτες τους και άρχισαν να τρέχουν στο κέντρο του Λονδίνου, το ένα από τα οποία στις εικόνες φαίνεται να αιμόφυρτο.

Από το περιστατικό τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι με τις πληροφορίες να είναι συγκεχυμένες, για το αν πρόκειται μόνο για τους αναβάτες των αλόγων ή και για επιβαίνοντες σε διερχόμενα οχήματα, πάνω στα οποία έπεσαν τα ζώα.

Εκπρόσωπος του στρατού είπε ότι τα άλογα χάθηκαν κατά τη διάρκεια άσκησης ρουτίνας και πλέον έχουν επιστρέψει στο στρατόπεδο και λαμβάνουν ιατρική φροντίδα.

«Γύρω στις 8.40 π.μ., μας κάλεσαν για άλογα που είχαν χαθεί και ταξίδευαν μέσα στην πόλη», ανέφερε σε μια δήλωση.

 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Telegraph, συνολικά πέντε άλογα έχουν θεαθεί να περιφέρονται ελεύθερα στο κέντρο του Λονδίνου και φέρεται ότι το έσκασαν στη διάρκεια πρόβας για παρέλαση στο Ουέστμινστερ, κοντά στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η αστυνομία της πρωτεύουσας ανέφερε μέσω της πλατφόρμας X πως ειδοποιήθηκε γύρω στις 08:40 (τοπική ώρα, 10:40 ώρα Ελλάδας) ότι ζώα είχαν απελευθερωθεί και έθεσε υπό έλεγχο δύο απ’ αυτά σε μια λεωφόρο της συνοικίας Λάιμχαουζ, στο ανατολικό Λονδίνο.

«Περιμένουμε τον στρατό για να τα παραλάβει και να τα μεταφέρει σε έναν κτηνίατρο», διευκρίνισε η αστυνομία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις