Κόσμος

Άλπεις: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από χιονοστιβάδα

Μια χιονοστιβάδα «μεγάλου μεγέθους» προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπους και τον ελαφρύ τραυματισμό άλλων δύο το απόγευμα του Σαββάτου (02.02.2019) στη Σαβοΐα, στις γαλλικές Άλπεις, σε μια περιοχή εκτός της πίστας του χιονοδρομικού κέντρου Βαλ Σενί.

Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε λίγο μετά τις 16.00 ώρα Ελλάδας και παρέσυρε, κατόπιν καταπλάκωσε καμιά δεκαριά σκιέρ, που κινούνταν σε ομάδες, σε υψόμετρο 2.300 μέτρων.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με την ταυτότητα των θυμάτων. Οι υπόλοιποι σκιέρ, που παρασύρθηκαν από τη χιονοστιβάδα, δεν τραυματίστηκαν.

Η περιοχή της Σαβοΐας έχει τεθεί από την Πέμπτη το βράδυ σε κατάσταση «πορτοκαλί συναγερμού» για χιονοστιβάδες, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καλούν το Ιράν σε «αυτοσυγκράτηση» μέσω κοινής δήλωσης – «Καταδικάζουμε την δολοφονία διαδηλωτών»
«Οι ιρανικές αρχές έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τον λαό τους και οφείλουν να εγγυώνται την ελευθερία της έκφρασης και την ειρηνική συνάθροιση χωρίς φόβο αντιποίνων» τονίζουν οι τρεις ηγέτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάθεται μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρο της Γαλλίας, και τον Κίρ Σταρμερ, πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου
Σύμβουλος του Πούτιν απειλεί με βαλλιστικούς πυραύλους της ΕΕ: «Δεν υπάρχουν συστήματα αεράμυνας ικανά να τους αναχαιτίσουν»
Η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάγια Κάλας, κάλεσε τις χώρες - μέλη «να ψάξουν πιο βαθιά» στα αποθέματα της αντιαεροπορικής άμυνάς τους και «να ανταποκριθούν τώρα»
Στρατιωτικοί συμμετέχουν σε αυτό που το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποκαλεί ανάπτυξη του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Oreshnik με υπερηχητική ταχύτητα και πυρηνική ικανότητα
Στο έλεος της κακοκαιρίας «Goretti» Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία: Στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά, ακυρώσεις πτήσεων
Ριπές ανέμων έως 213 χλμ/ώρα στη Γαλλία, περίπου 380.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό καθώς και 57.000 σπίτια στη Σκωτία και σε περιοχές της κεντρικής Αγγλίας
Καταιγίδα Goretti