Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Αλβανία: Για μεγάλα έργα υποδομών κάνει λόγο η κυβέρνηση

Αλβανία: Για μεγάλα έργα υποδομών κάνει λόγο η κυβέρνηση
photo Reuters

Απτή πραγματικότητα είναι τα μεγάλα έργα στην Αλβανία σύμφωνα με την υπουργό Υποδομών, Μπελίντα Μπαλούκου.

Μάλιστα η κ. Μπαλούκου αναφέρθηκε σε έργα υποδομών που έχουν γίνει στην Αλβανία τα τελευταία χρόνια σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, όπως των μεταφορών και της ενέργειας.

«Τα τελευταία έξι χρόνια, 67 έργα σε όλη την Αλβανία, συνολικής αξίας 42 δισεκατομμυρίων λεκ έχουν υλοποιηθεί σε αγροτικές περιοχές. Πρόκειται για έργα που αφορούν τη βελτίωση των υποδομών μεταφορών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων (έργα ύδρευσης/αποχέτευσης), έργα από τα οποία έχουν, ήδη, δει οφέλη περίπου 250.000 κάτοικοι της χώρας» τόνισε.

Όσον αφορά τον ενεργειακό τομέα η κ. Μπαλούκου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας που άρχισε το 2014 και το οποίο έχει παράξει αποτελέσματα σε όρους ασφάλειας και ποιότητας των ενεργειακών προμηθειών.

Μάλιστα πρόσθεσε πως το ενεργειακό πεδίο αποτελεί ένα τομέα όπου υλοποιούνται επενδύσεις κυρίως σε νέους υποσταθμούς και σταθμούς μέσης τάσης. Σύμφωνα με την κ. Μπαλούκου, 14,5 δισεκατομμύρια λεκ έχουν επενδυθεί από τον Εταιρεία Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (OSHEE) για τη βελτίωση του δικτύου και την κάλυψη των αναγκών των αγροτικών περιοχών στην Αλβανία.

Επίσης ο οργανισμός αυτοκινητοδρόμων προχώρησε σε επενδύσεις αξίας 750 εκατομμυρίων λεκ με σκοπό την αναβάθμιση των οδικών αξόνων του εθνικού δικτύου, που συνδέονται και με αγροτικές περιοχές σε όλη την Αλβανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις