Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Αλβανία: Νέο “μπαράζ” συγκρούσεων στα Τίρανα – Απόπειρα εισβολής στο κτίριο της κυβέρνησης – video

Αλβανία: Νέο “μπαράζ” συγκρούσεων στα Τίρανα – Απόπειρα εισβολής στο κτίριο της κυβέρνησης – video

Νέα ημέρα σφοδρών συγκρούσεων στην Αλβανία.
Διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο της κυβέρνησης.
Μάχες με την αστυνομία, και… “τόνοι” χημικών.
Ξήλωσαν την περίφραξη του κτιρίου!

Ακόμα μια ημέρα εντάσεων ήταν η σημερινή στην Αλβανία, αφού διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της κυβέρνησης στα Τίρανα, ζητώντας την παραίτηση του Έντι Ράμα.

Μάλιστα, όπως φαίνεται και στις εικόνες που έρχονται από την Αλβανική πρωτεύουσα, κάποιοι από αυτούς “ξήλωσαν” μέρος της περίφραξης προκειμένου να εισβάλουν στο κτίριο, ωστόσο απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών.

Η διαδήλωση ξεκίνησε αργά το απόγευμα με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων σε τεταμένο κλίμα, όπως μετέδωσαν οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν, σε πολλές περιπτώσεις, να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, πέταξαν πέτρες και καπνογόνα εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Επιπλέον, κατόρθωσαν να πλησιάσουν στην έδρα της κυβέρνησης κι έριξαν μπογιά στην πρόσοψη του κτιρίου, προτού κατευθυνθούν προς το Κοινοβούλιο. Ένα αυτοκίνητο πυρπολήθηκε, μπροστά από το κτίριο.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, οι πολίτες και η αντιπολίτευση κάνουν λόγο για διαφθορά της κυβέρνησης Ράμα, την ώρα που ο λαός πεινά. “Υπάρχουν δυο Αλβανίες. Μία που οι πολίτες φυλακίζονται επειδή δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα και μια που κάποιοι είναι υπεράνω του νόμου”, δήλωσε ο ηγέτης των “Δημοκρατικών” Λουζλίμ Μπάσα.

Το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για 5 τραυματίες αστυνομικούς, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους. Όλοι τους διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με μια πηγή από την αστυνομία.

Από την πλευρά του, ο Έντι Ράμα καταδίκασε τις βίαιες ταραχές και διατύπωσε την εκτίμηση ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν πάρει «τον δρόμο της αυτοκαταστροφής».

Σε μια ομιλία που εκφώνησε ενώπιον των διαδηλωτών, ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπασά ζήτησε τη διενέργεια «πρόωρων εκλογών», τη συγκρότηση «μιας μεταβατικής κυβέρνησης», όπως και την «αποχώρηση της κυβέρνησης Ράμα».

«Σας καλώ στην αντίσταση και την εξέγερση για την ανατροπή Ράμα!» φώναξε στο πλήθος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις