Κόσμος

Αλβανία: Ο Έντι Ράμα έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης για τη νέα του κυβέρνηση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την τρίτη κατά σειρά θητεία του ως πρωθυπουργός της Αλβανίας κέρδισε σήμερα ο Έντι Ράμα. Πρόκειται για πρωτοφανές γεγονός για τα πολιτικά δεδομένα της χώρας στα τριάντα χρόνια μεταπολίτευσης.

Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση 20 ωρών, ο Έντι Ράμα εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης της αλβανικής Βουλής. Ειδικότερα, υπέρ του επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος ψήφισαν 77 βουλευτές, 53 κατά, ενώ υπήρχε και ένας βουλευτής που απείχε. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πρωτοφανές για τα αλβανικά δεδομένα είναι και το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην κυβέρνηση πλειοψηφούν οι γυναίκες, που με 15 υπουργεία καλύπτουν τα δύο τρίτα του κυβερνητικού σχήματος. Στο πλαίσιο αυτό, των υπουργείων Εξωτερικών, Παιδείας, Υγείας, Οικονομικών, Ενέργειας και Υποδομών, Πολιτισμού, Τουρισμού, Γεωργίας και άλλων ηγούνται γυναίκες. Πρόκειται για τα υπουργεία που αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του κυβερνητικού έργου της κυβέρνησης των Σοσιαλιστών, τους οποίους ανακοίνωσε στις προγραμματικές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Σήμερα η νέα κυβέρνηση αναμένεται να ορκιστεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος είχε ζητήσει προκαταρκτικά ενημέρωση από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές της χώρας σχετικά με το κατά πόσον είναι καθαρό το ποινικό μητρώο καθενός από τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνδρας στην Βρετανία υποδυόταν την πρώην σύντροφό του στο Tinder και έστελνε αγνώστους σπίτι της για να την βιάσουν
Ο Άσαντ Χουσεΐν είχε συστηθεί με ψεύτικο όνομα στην 36χρονη, και αφού χώρισαν έστελνε μηνύματα σε άνδρες λέγοντάς τους να πάνε σπίτι της με την ψευδή δικαιολογία ότι πρόκειται για μια «σεξουαλική φαντασίωση» της
iStock
Οι ΗΠΑ έπληξαν και ακινητοποίησαν δύο τάνκερ του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ – Αναφορές για σποραδικές συγκρούσεις
Οι αμερικανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον δύο πετρελαιοφόρων με ιρανική σημαία που προσπαθούσαν να καταπλεύσουν σε ιρανικό λιμάνι στον Κόλπο του Ομάν
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush στη Μέση Ανατολή