Κόσμος

Αλβανία: Ογκώδης διαδήλωση υποστηρικτών του Σαλί Μπερίσα – Μικρής έκτασης επεισόδια

Υποστηρικτές της αλβανικής αντιπολίτευσης – κυρίως του κόμματος του Σαλί Μπερίσα – συγκρούστηκαν με αστυνομικούς έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, όπου δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες Σάββατο για να καταγγείλουν «τη διαφθορά, την εξάπλωση της φτώχειας και την αύξηση του αριθμού των συμπατριωτών τους που εγκαταλείπουν την Αλβανία» για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό.

Αφού οι υποστηρικτές του Μπερίσα διαδήλωσαν ειρηνικά επί περίπου τρεις ώρες, κάποιοι εξ αυτών έσπασαν τον κλοιό που είχαν σχηματίσει αστυνομικοί γύρω από την έδρα της κυβέρνησης Ράμα και πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές.

Ένας διαδηλωτής συνελήφθη.

ALBANIA PROTEST

Ορισμένοι άναψαν κεριά στη μνήμη δύο ανδρών που, σύμφωνα με την αλβανική αντιπολίτευση, πέθαναν ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση.

«Ακριβώς όπως πριν από 32 χρόνια, ο κόσμος μας βλέπει ως ανθρώπους που καταφθάνουν με μικρά πλεούμενα», δήλωσε ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Σαλί Μπερίσα, αναφερόμενος στους ολοένα και περισσότερους Αλβανούς που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο στη Βρετανία.

ALBANIA PROTEST

Βρετανοί υπουργοί καταγγέλλουν ότι Αλβανοί βρίσκονται πίσω από το κύμα μεταναστών που διασχίζουν τη Μάγχη και πως ορισμένοι εξ αυτών συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα.

Η αντικυβερνητική διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Αλβανίας θεωρήθηκε από πολιτικούς αναλυτές ως μια προσπάθεια του Μπερίσα για επίδειξη δύναμης ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2023.

ALBANIA PROTEST

Στον Σαλί Μπερίσα, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος και πρωθυπουργός της Αλβανίας, έχει απαγορευθεί η είσοδος στις ΗΠΑ για διαφθορά. Ο ίδιος έχει αρνηθεί όσα του καταλογίζονται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπενίν: «Η κατάσταση είναι πλήρως υπό έλεγχο» διαβεβαιώνει οι αρχές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος
Μετά την επίθεση σε δημόσια κτίρια από ομάδα στρατιωτικών, οι αρχές ανακοινώνουν ότι απέτρεψαν απόπειρα πραξικοπήματος – Ο Πατρίς Ταλόν καλεί τον πληθυσμό σε ψυχραιμία και υπόσχεται ότι οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν
Ένοπλες δυνάμεις αποτρέπουν την απόπειρα πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης του Μπενίν
Τηλεφωνική συνομιλία Μελόνι με Ζελένσκι – Η Ιταλία θα στείλει έκτακτο υλικό στην Ουκρανία
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός επανέλαβε την αλληλεγγύη της χώρας της απέναντι στις ρωσικές επιθέσεις και επιβεβαίωσε την αποστολή γεννητριών για την ενίσχυση των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζιόρτζια Μελόνι
Ρωσία: Η Ζαχάροβα καταγγέλλει «διεθνή ταξιαρχία διαφθοράς» γύρω από την ουκρανική εξουσία
Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών αξιοποιεί το τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Κίεβο για να επιτεθεί ευθέως στον πρόεδρο Ζελένσκι και το περιβάλλον του
Ρωσία - Μαρία Ζαχάροβα