Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Amalia Hernandez: Το μπαλέτο Folklorico de Mexico και η σπουδαία προσφορά του

Amalia Hernandez

Με ένα doodle τιμά σήμερα η Google την χορεύτρια και χορογράφο, Amalia Hernandez. Πώς το μπαλέτο Folklorico de Mexico που ίδρυσε, αποτελεί κληρονομιά για τον πολιτισμό του Μεξικού.

Το σημερινό Doodle γιορτάζει την Amalia Hernandez. Η ταλαντούχα χορεύτρια και χορογράφος, ίδρυσε το μπαλέτο Folklorico de Mexico. Ένα μπαλέτο με σπουδαία προσφορά στον πολιτισμό του Μεξικού και όλου του κόσμου…

Η ζωή της Amalia Hernandez

Γεννημένη το 1917, η Amalia Hernandez ανέπτυξε πάθος για τον χορό ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Έγινε χορογράφος στο Εθνικό Ινστιτούτο Καλών Τεχνών, όπου δίδαξε σύγχρονο χορό. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τους παραδοσιακούς μεξικάνικους λαϊκούς χορούς.

Συνδύασε τους χορούς αυτούς με τις γνώσεις που είχε ήδη λάβει από την εκπαίδευσή της και έκανε τα πρώτα της χορογραφικά βήματα. Έτσι, δημιούργησε ένα εντελώς νέο στυλ χορού γνωστό ως baile folklorico.

Το Folklorico de Mexico και η προσφορά του

Το 1952, η Amalia Hernandez ίδρυσε το μπαλέτο Folklorico de Mexico. Ξεκινώντας με μόλις οκτώ χορευτές, ο θίασος έφτασε τα τριακόσια άτομα στα επόμενα χρόνια. Η ομάδα έδωσε performance για πρώτη φορά στην τηλεόραση το 1954, όπου ο θίασος εμφανίστηκε σε εβδομαδιαία εκπομπή. Αυτή η επιτυχία επέτρεψε στην ομάδα της να περιηγηθεί στη Βόρεια Αμερική και μάλιστα να εκπροσωπήσει το Μεξικό στους Παναμερικανούς Αγώνες το 1959.

Amalia Hernandez

Το μπαλέτο Folklorico de Mexico συνεχίζει μέχρι σήμερα. Από την ίδρυσή της, η ομάδα έχει χορέψει για περισσότερα από 22 εκατομμύρια άτομα. Η Amalia Hernandez συνεργαζόταν με την ομάδα μαζί με τις κόρες και τον εγγονό της, μέχρι το θάνατό της το 2000.

Το Google doodle

100 χρόνια από την γέννηση της Amalia Hernandez, η Google την τιμά με doodle για την προσφορά της στον μεξικανικό πολιτισμό. Άφησε μια κληρονομιά που ζει μέσα από το μπαλέτο Folklorico de Mexico…

https://www.youtube.com/watch?v=cchsFEC85Z4

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις