Κόσμος

Amazon: Ξεκινά κύμα μαζικών απολύσεων – Αντικατέστησε 14.000 υπαλλήλους με ρομπότ

Πρόκειται για την πρώτη φάση ενός μαζικού κύματος απολύσεων, που αναμένεται να πλήξει συνολικά 30.000 θέσεις, δηλαδή περίπου το 10% του προσωπικού της Amazon
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

O αμερικανικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon επιβεβαίωσε τα σχέδιά του για μείωση περίπου 14.000 θέσεων εργασίας καθώς η διαδικτυακή πλατφόρμα ενισχύει την επένδυσή της στην τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Πρόκειται για την πρώτη φάση ενός μαζικού κύματος απολύσεων, που αναμένεται να πλήξει συνολικά 30.000 θέσεις, δηλαδή περίπου το 10% του εταιρικού προσωπικού της Amazon, αναφέρει η Dailymail. 

Ο κολοσσός δεν διευκρίνισε σε ποιο μέρος του κόσμου θα καταργηθούν οι θέσεις εργασίας και αναφέρθηκε σε μια «παγκόσμια μείωση». 

«Κάποιοι ίσως αναρωτιούνται γιατί μειώνουμε θέσεις ενώ η εταιρεία αποδίδει καλά», έγραψε η Beth Galetti, επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού, σε δημόσια ανακοίνωση. «Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο κόσμος αλλάζει γρήγορα. Αυτή η γενιά της AI είναι η πιο μετασχηματιστική τεχνολογία που έχουμε δει από την εποχή του Διαδικτύου και επιτρέπει στις εταιρείες να καινοτομούν ταχύτερα από ποτέ».

Τον Ιούνιο, ο CEO Andy Jassy, που επιδιώκει με έντονο τρόπο την περικοπή κόστους από το 2021, είχε δηλώσει ότι αναμένει η τεχνητή νοημοσύνη να μειώσει το εταιρικό προσωπικό της Amazon τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Amazon έχει περισσότερες από 1.000 υπηρεσίες και εφαρμογές AI σε εξέλιξη ή ήδη κατασκευασμένες, αριθμός που αποτελεί «μικρό μόνο κλάσμα» αυτού που σκοπεύει να αναπτύξει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Έλον Μασκ προκαλεί μετά τις κατηγορίες για τα επεισόδια στο Μπέλφαστ: «Φταίνε οι δολοφόνοι μετανάστες που αποκεφαλίζουν ανθρώπους»
Η βρετανική κυβέρνηση κατηγόρησε τον μεγιστάνα πως υποκινεί την βία κατά μεταναστών, με φόντο την απόπειρα αποκεφαλισμού του άνδρα από τον Σουδανό
Έλον Μασκ
Το Μπέλφαστ «φλέγεται» για δεύτερη ημέρα μετά την επίθεση του Σουδανού – Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι
Νέα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας για την απόπειρα αποκεφαλισμού του Σουδανού - Παραμένει σε σοβαρή κατάσταση ο τραυματίας - Έρευνες από τις αρχές για λογαριασμούς στα social media που υποκινούν βία
REUTERS
Το Ιράν χτύπησε βάσεις των ΗΠΑ σε Ιορδανία, Μπαχρέιν και Κουβέιτ μετά τις αμερικανικές επιθέσεις – Θρίλερ με τα Στενά του Ορμούζ
«Οι Ιρανοί μας ζήτησαν να σταματήσουμε τις επιθέσεις», ισχυρίστηκε ο Τραμπ - Η Τεχεράνη ανακοίνωσε πως έπληξε πλοία στα Στενά του Ορμούζ - Διαψεύδουν οι ΗΠΑ
Το Ιράν χτύπησε βάσεις των ΗΠΑ σε Ιορδανία, Μπαχρέιν και Κουβέιτ μετά τις αμερικανικές επιθέσεις – Θρίλερ με τα Στενά του Ορμούζ
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες