Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Αμερικάνικες Εκλογές 2016 LIVE: Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα

Αμερικάνικες Εκλογές 2016 LIVE: Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα

Αμερικάνικες εκλογές 2016 – Αποτελέσματα LIVE. Κορυφώνεταιο η αγωνία στα επιτελεία των δύο υποψήφιων προιέδρων των ΗΠΑ. Προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον δίνουν όλες οι προβλέψεις, οι διαφορές όμως από τον Ντόναλντ Τραμπ είναι μικρές.

Το newsit.gr παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ, και σας μεταφέρει όλες τις ειδήσεις από την εκλογική διαδικασία. Οι κάλπες άρχισαν να κλείνουν στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο ανάμεσα στη Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον και τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ και οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας στιγμής δίνουν στην Κλίντον το προβάδισμα τις τελευταίες ώρες της κούρσας. Οι κάλπες στις ανατολικές ζώνες ώρας της Ιντιάνα και του Κεντάκι ήταν οι πρώτες που έκλεισαν και οι ζωτικής σημασίας αμφίρροπες Πολιτείες όπως η Βιρτζίνια, η Βόρεια Καρολίνα και το Οχάιο -όπου οι κάλπες πρόκειται να κλείσουν μέσα στα επόμενα 90 λεπτά- θα παράσχουν τις αρχικές ενδείξεις για τον πιθανό νικητή.

Η Κλίντον προηγούνταν του Τραμπ με 44% έναντι 39% στην τελευταία εθνική δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos πριν από την ημέρα των εκλογών. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, έχει 90% πιθανότητες να νικήσει τον Τραμπ και να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει την Ιντιάνα και το Κεντάκι, η Χίλαρι Κλίντον το Βερμόντ, μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα.

Τα ξένα ΜΜΕ για τις εκλογές στις ΗΠΑ 2016: Δείτε εδώ πως καλύπτουν οι New York Times τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Δείτε εδώ τι γράφει η Washington Post για τις εκλογές στις ΗΠΑ. Δείτε το LIVE του Guardian για τις αμερικάνικες εκλογές 2016. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα εκλογών στις ΗΠΑ όπως θα το καλύπτει το Foxnews. Οι αμερικάνικες εκλογές LIVE στο BBC.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προηγείται της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον στο Κεντάκι, όπου έκλεισαν οι κάλπες, μεταδίδει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Με βάση τα πρώτα στοιχεία από την πολιτεία ο Τραμπ προηγείται της Κλίντον με 79,1% έναντι 18%, σύμφωνα με το CNN.

Οι δύο αντίπαλοι στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές έρχονται στήθος με στήθος στην Τζόρτζια, τη Νότια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια, όπως μεταδίδουν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Τα εκλογικά κέντρα έκλεισαν πριν από λίγο στη Φλόριντα (τα περισσότερα), στη Νότια Καρολίνα, στη Βιρτζίνια, στο Νιού Χάμσιρ, στο Κεντάκι (όσα απέμεναν ανοικτά) και στην Ιντιάνα.

Όλα τα αποτελέσματα των αμερικάνικων εκλογών 2016

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε