Κόσμος

Αμερικανικές εκλογές 2020: Ο Μπάιντεν ψήφισε στο Ντέλαγουερ – Με Ομπάμα μαζί για 1η φορά σε προεκλογική συγκέντρωση

Έξι και… σήμερα για τις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, Τζο Μπάιντεν, άσκησε, ήδη, το εκλογικό του δικαίωμα στο Ντέλαγουερ.

Με τις αμερικανικές εκλογές να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, ο Τζο Μπάιντεν ψήφισε σήμερα πρόωρα στο “προπύργιό” του στο Ουίλμινγκτον, στο Ντέλαγουερ. Στις προεδρικές εκλογές ο Μπάιντεν διεκδικεί τον προεδρικό θώκο με αντίπαλο τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Έπειτα από μια σύντομη ομιλία σχετικά με την πανδημία Covid-19, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ηλικίας 77 ετών, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, πήγε να ψηφίσει, μπροστά στις κάμερες που είχαν στηθεί έξω από το εκλογικό τμήμα, μαζί με τη σύζυγό του Τζιλ Μπάιντεν.

Αμερικανικές εκλογές 2020: Τζο Μπάιντεν και Μπαράκ Ομπάμα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα εμφανιστεί το Σάββατο (31.10.2020) και για πρώτη φορά από κοινού, στο πλευρό του υποψηφίου των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν, στην πολιτεία του Μίσιγκαν.

Τρεις ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, θα μιλήσουν για τα σχέδια του υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ να «συγκεντρώσει τους Αμερικανούς προκειμένου να διαχειριστούν τις κρίσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα και να κερδίσουν τη μάχη για την ψυχή του έθνους», ανακοίνωσε σήμερα το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν, σε ένα δελτίο τύπου.

Εδώ και μία εβδομάδα, ο Μπαράκ Ομπάμα προσέφερε την υψηλή δημοτικότητά του στην υπηρεσία του αντιπροέδρου του, συμμετέχοντας σε πολλές προεκλογικές συγκεντρώσεις τύπου “drive-in”, όπου οι υποστηρικτές του πήγαιναν για να τον ακούσουν ενώ κάθονταν στα αυτοκίνητά τους, στις πολιτείες κλειδιά της Φλόριντα και της Πενσιλβάνια.

Καταφέρθηκε εναντίον του απερχόμενου Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, «ψεύδεται καθημερινά» και είναι «ανίκανος» να πάρει «σοβαρά» τον ρόλο του. Ο ίδιος κάλεσε το δημοκρατικό στρατόπεδο να κινητοποιηθεί ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να επαναληφθεί η έκπληξη του 2016, όταν η υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, την οποία θεωρούσαν φαβορί οι δημοσκόποι, έχασε τις εκλογές.

Η Κλίντον έχασε, μεταξύ άλλων, στο Μίσιγκαν. Φέτος, ο Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να κερδίσει την πολιτεία για να μπορέσει να κατακτήσει τον Λευκό Οίκο. Ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων, που έχει υπολογίσει ο ιστότοπος RealClearPolitics, του έδινε σήμερα προβάδισμα άνω του 8% έναντι του Ντόναλντ Τραμπ σε αυτήν την πολιτεία και 7% σε εθνικό επίπεδο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η Γροιλανδία δεν παραχωρείται στις ΗΠΑ – Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επέλθει συμφωνία» λέει η πρωθυπουργός της Δανίας
Η Φρεντέρισεν αρνήθηκε να διευκρινίσει το περιεχόμενο των συνομιλιών με τις ΗΠΑ και συμπλήρωσε πως δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πόσο θα μπορούσαν να διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις
Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν
Ο βασικός ρόλος της μόνιμης παρουσίας της CIA στη Βενεζουέλα: Επαναλειτουργία της πρεσβείας τους στο Καράκας θέλουν οι ΗΠΑ
Σύμφωνα με το CNN, η CIA έχει συμβάλει στην ανατροπή του Μαδούρο και είναι έτοιμη να βοηθήσει ενεργά στη διαχείριση των σχέσεων της κυβέρνησης Τραμπ με τη νέα ηγεσία της Βενεζουέλας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δίνει συνέντευξη Τύπου μετά την αμερικανική στρατιωτική επίθεση στη Βενεζουέλα, στο Παλμ Μπιτς.