Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Αμερικανικές εκλογές: Επίθεση από χάκερς στο site της εκστρατείας του Τραμπ

Τζεφ Ντάνιελς

Επίθεση από χάκερς δέχτηκε το site της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτό το site καταλήφθηκε», ανέφερε το μήνυμα που αναρτήθηκε τα λεπτά αυτά στην αρχική σελίδα του ιστότοπου donaldjtrump.com. «Φτάνουν στον κόσμο οι ψευδείς πληροφορίες που διαδίδει ο πρόεδρος καθημερινά».

Οι κυβερνοπειρατές υποστήριξαν ότι έχουν πλέον στην κατοχή τους εμπιστευτικές πληροφορίες για τον Τραμπ, την οικογένειά του και την κυβέρνησή του και «μυστικές συνομιλίες» ανάμεσά τους και απαίτησαν να τους καταβληθεί ποσό σε κρυπτονομίσματα για να τις αποκαλύψουν.

“Δεν εκτέθηκε κανένα ευαίσθητο δεδομένο”

Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ, ο Τιμ Μέρτο, επιβεβαίωσε το “χακάρισμα” και πρόσθεσε ότι η ομάδα του συνεργάζεται με την αστυνομία για να εντοπιστούν οι δράστες.

Δεν εκτέθηκε «κανένα ευαίσθητο δεδομένο», καθώς ο ιστότοπος «δεν περιέχει αποθηκευμένα» τέτοια, υπογράμμισε ο ίδιος, διευκρινίζοντας πως ο έλεγχος του ανακτήθηκε.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI), από το οποίο ζήτησε ενημέρωση για την κυβερνοεπίθεση το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, απέφυγε να κάνει σχόλια δημόσια σε αυτό το στάδιο.

Πρόσφατα, χάκερς καυχήθηκαν ότι απέκτησαν πρόσβαση σε μυστική αλληλογραφία του Τραμπ ή σχετική με υποθέσεις του αμερικανού προέδρου, ειδικά μετά την πειρατεία στα συστήματα δικηγορικής εταιρείας. Δεν δόθηκε πάντως καμία συνέχεια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις