Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Αμερικανική έκθεση: Μπορεί ο κορονοϊός να διέρρευσε από εργαστήριο της Γουχάν

Αμερικανική έκθεση: Μπορεί ο κορονοϊός να διέρρευσε από εργαστήριο της Γουχάν

Την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν αντιμετωπίζει όλο και πιο επιθετικά την Κίνα, έρχεται στο φως μια αμερικανική έκθεση, κρατικού εργαστηρίου, σχετικά με την προέλευση του κορονοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Γουχάν. Πρόκειται για απόρρητο έγγραφο που δημοσιοποιεί η Wall Street Journal.

Η έρευνα έγινε τον Μάιο 2020 από το αμερικανικό κρατικό εργαστήριο Lawrence Livermore National Laboratory και κατέληξε, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, πως η υπόθεση ότι ο κορονοϊός ενδέχεται να διέρρευσε από εργαστήριο στην Γουχάν της Κίνας είναι εύλογη και αξίζει να ερευνηθεί περαιτέρω.

Η Wall Street Journal επικαλείται άτομα που έχουν γνώση του απόρρητου εγγράφου.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκε στα αποτελέσματά της έρευνας του εργαστηρίου από την Καλιφόρνια στην έκθεσή του για την προέλευση της πανδημίας που δημοσιεύθηκε τους τελευταίους μήνες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνεται στη WSJ.

Η εκτίμηση των επιστημόνων του Lawrence Livermore βασίστηκε στη γονιδιακή ανάλυση του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με την εφημερίδα. Το αμερικανικό εργαστήριο αρνήθηκε να σχολιάσει το άρθρο της Wall Street Journal.

Νέα «βόμβα» Φάουτσι: Ο κορονοϊός μπορεί να προήλθε από «εργαστηριακή διαρροή» στη Γουχάν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τον Μάιο ότι έχει ζητήσει από τους συμβούλους του να βρουν απαντήσεις στο ζήτημα της προέλευσης του SARS-CoV-2.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών εξετάζουν δύο πιθανά σενάρια: ότι ο ιός προήλθε από ατύχημα σε εργαστήριο ή από την επαφή ενός ατόμου με ένα μολυσμένο ζώο, όμως δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα, είχε δηλώσει ο Μπάιντεν.

Μια απόρρητη έκθεση αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών που κυκλοφόρησε όταν ακόμη πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Τραμπ ανέφερε ότι τρεις ερευνητές στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν αρρώστησαν τον Νοέμβριο του 2019 και χρειάστηκε να νοσηλευθούν, έχουν δηλώσει αμερικανικές κυβερνητικές πηγές.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει την Κίνα ότι δεν είναι διαφανής σε ό,τι αφορά την προέλευση του νέου κορονοϊού, μια κατηγορία την οποία αρνείται το Πεκίνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις