Κόσμος

Αμερικανοί βουλευτές ζητούν την καταδίκη της Τουρκίας για τα επεισόδια κατά την επίσκεψη του Ερντογάν

Εξέχοντες Αμερικανοί βουλευτές επιθυμούν η Βουλή των Αντιπροσώπων να καταδικάσει επίσημα την βίαιη επέμβαση των μελών του προσωπικού ασφάλειας του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενάντια σε ανθρώπους που συμμετείχαν σε μια διαδήλωση κατά του Τούρκου προέδρου, κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, όπως γνωστοποίησε στέλεχος του Κογκρέσου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στην Βουλή υποστηρίζουν ένα ψήφισμα το οποίο θα καταδικάζει την βία ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και θα καλεί οι δράστες να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.
Το ψήφισμα κατέθεσαν ο Εντ Ρόις, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Δημοκρατικός, μέλος της Βουλής, Έλιοτ Ενγκελ, ο ηγέτης της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή Κέβιν Μακάρθι και ο ηγέτης της Δημοκρατικής πλειοψηφίας, Στένι Χόγιερ. Το ψήφισμα επίσης καλεί για ην λήψη μέτρων για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.
Οι βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν στις 16 Μαΐου μπροστά από την κατοικία του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, Σερντάρ Κιλίτς, την οποία επισκέφτηκε ο πρόεδρος Ερντογάν, μετά την πρώτη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο.
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, εκ των οποίων δύο σοβαρά, οι οποίοι χρειάστηκε να νοσηλευτούν.
Η Άγκυρα επέρριψε την ευθύνη στους διαδηλωτές, που όπως υποστήριξε συνδέονταν με τους αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσιγκτον περιέγραψε το περιστατικό ως μια «βίαιη επίθεση» εναντίον ανθρώπων που διαδήλωναν ειρηνικά.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε τα επεισόδια χαρακτηρίζοντας «εντόνως ανησυχητική» την συμπεριφορά των Τούρκων σωματοφυλάκων. Η τουρκική κυβέρνηση κάλεσε τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί για τον τρόπο που οι αμερικανικές αρχές συμπεριφέρθηκαν προς τους Τούρκους αξιωματούχους ασφαλείας.
Το στέλεχος του Κογκρέσου δήλωσε πως η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων θα ξεκινήσει την Πέμπτη τη συζήτηση επί του ψηφίσματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Και τρίτο φάκελο με βίντεο από UFO έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση Τραμπ – Περιλαμβάνονται και απόρρητα έγγραφα CIA
Το υλικό, όπως και τις προηγούμενες δύο φορές, αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Πολέμου και περιλαμβάνει 72 υποθέσεις - Οι περιγραφές των φαινομένων
Και τρίτο φάκελο με βίντεο από UFO έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση Τραμπ – Περιλαμβάνονται και απόρρητα έγγραφα CIA
6