Κόσμος

Αμερικανός αστροναύτης και δύο Ρώσοι κοσμοναύτες επέστρεψαν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στη Γη

Ένας Αμερικανός αστροναύτης και δύο Ρώσοι κοσμοναύτες προσγειώθηκαν σήμερα στο κεντρικό Καζακστάν αφού εγκατέλειψαν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μέσα στην ίδια κάψουλα του διαστημοπλοίου, παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσιγκτον σε σχέση με την σύγκρουση στην Ουκρανία.

Η πτήση της επιστροφής του Αμερικανού αστροναύτη Μαρκ Βάντε Χέι και των Ρώσων κοσμοναυτών Αντόν Σκαπλέροφ και Πιότρ Ντουμπρόφ παρακολουθούνταν στενά για να διαπιστωθεί εάν η κλιμακούμενη διένεξη έχει επηρεάσει την επί χρόνια συνεργασία στον διαστημικό τομέα μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αμερικανός αστροναύτης έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, μένοντας 355 μέρες στο διάστημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για ουκρανική επίθεση με στόχο την κατοικία του Πούτιν
«Η Ουκρανία και οι εταίροι της είναι προσηλωμένοι σε μια πορεία ειρήνης, ενώ η Ρωσία έχει επιλέξει να συνεχίσει και να εντείνει τον πόλεμο της κατά της Ουκρανίας» είπε πηγή προσκείμενη στον Γάλλο πρόεδρο
Εμανουέλ Μακρόν