Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Αμερικανός τζιχαντιστής ανάμεσα στους βομβιστές της Βαγδάτης

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε με μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστότοπους τζιχαντιστών ότι ένας Αμερικανός βρίσκεται μεταξύ των τεσσάρων καμικάζι αυτοκτονίας που διέπραξαν επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ στην περιοχή Μπάιτζι, βόρεια της Βαγδάτης.

Το Ισλαμικό Κράτος, που πολεμά εδώ και μήνες εναντίον των ιρακινών δυνάμεων με στόχο τον έλεγχο του Μπάιτζι, γνωστοποίησε ότι ο «Αμπού Αμπντάλα αλ Αμρίκι» πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε τοποθετήσει στο όχημά του σε σημείο κοντά στην πόλη.

Οι άλλοι τρεις βομβιστές- δύο Τατζίκοι και ένας Ιρακινός- ανατινάχθηκαν ενώ επέβαιναν σε άλλα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες οχήματα στην περιοχή του Μπάιτζι, σύμφωνα με τη τζιχαντιστική οργάνωση, χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία που διαπράχθηκαν οι επιθέσεις.

Το Ισλαμικό Κράτος, που κατέλαβε τεράστιες περιοχές της ιρακινής επικράτειας το 2014, έχει στρατολογήσει χιλιάδες ξένους μαχητές, που προέρχονται κυρίως από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Νωρίτερα φέτος, το Ισλαμικό Κράτος είχε κάνει λόγο και για μια ακόμη επίθεση που διέπραξε ένας Αμερικανός καμικάζι εναντίον των ιρακινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια των μαχών για την ανακατάληψη του Τικρίτ από τους τζιχαντιστές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε