Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τραμπ: Ωμός, αμετανόητος, απειλητικός για την δολοφονία Σουλεϊμανί! “Ήταν ένα τέρας! Δεν είναι πια, είναι νεκρός”! video

Τραμπ: Ωμός, αμετανόητος, απειλητικός για την δολοφονία Σουλεϊμανί! “Ήταν ένα τέρας! Δεν είναι πια, είναι νεκρός”! video

Ο Σουλεϊμανί σχεδίαζε “μια τεράστια επίθεση” και πως “σώσαμε πολλές ζωές σκοτώνοντάς τον”. Αυτό είπε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Οβάλ Γραφείο, έχοντας δίπλα του τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Ιρανός στρατιωτικός διοικητής Κασέμ Σουλεϊμανί σχεδίαζε μια μεγάλη επίθεση δήλωσε ο Τραμπ, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ τον παρακολουθούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Click4more: Τραμπ: Κάνει και… χάρη να μην βομβαρδίσει τα πολιτιστικά μνημεία του Ιράν

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αναφέρθηκε στο παρελθόν του Σουλεϊμανί όταν ρωτήθηκε για αποδείξεις που δικαιολογούν την δολοφονία από τις ΗΠΑ του πανίσχυρου Ιρανού στρατηγού.

“Πρώτα από όλα ήξερα το παρελθόν του”, είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο. “Το παρελθόν του ήταν φρικτό. Ήταν ένας τρομοκράτης”.

Click4more: “Δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε πόλεμο με την Τεχεράνη αλλά…” διαμηνύει το Πεντάγωνο

“Συνέβη μια επίθεση πολύ πρόσφατα στην οποία ήταν υπεύθυνος”, πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφερόμενος στην επίθεση με ρουκέτα που σκότωσε έναν Αμερικανό εργολάβο στο Ιράκ. “Σώσαμε πολλές ζωές σκοτώνοντάς τον”, τόνισε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε αποδείξεις ότι επίκειτο επίθεση εναντίον του αμερικανικού προσωπικού στην Μέση Ανατολή, τονίζοντας ότι τα μέλη του Κογκρέσου θα ενημερωθούν και θα τους δοθούν αποδεικτικά στοιχεία την Τετάρτη (8.1.2020).

Απειλητικός ο Τραμπ για το Ιράν και αιχμές για Ερντογάν!

«Ήταν τρομοκράτης, κάτι που γνώριζε και η προηγούμενη διοίκηση Ομπάμα», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαντώντας σε ερώτηση αν είχε ο ίδιος στοιχεία τι ετοίμαζε ο Σουλεϊμανί. «Επιπλέον, υπήρχε και μια πρόσφατη επίθεση με δύο νεκρούς που σημειώθηκε, ήταν εκείνος ο εγκέφαλος της επίθεσης. Επίσης, ταξίδευε με τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ» προσέθεσε.

Σωστή πράξη τη χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Ερωτηθείς για την αντίδραση της Τεχεράνης, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε «αν το Ιράν κάνει οτιδήποτε που δεν θα έπρεπε να πράξει, τότε θα υποφέρουν από τις συνέπειες» και συμπλήρωσε πως «εμείς πρέπει να είμαστε πολύ προσκετικοί σε σχέση με την πολιτιστική τους κληρονομιά».

Απαντώντας σε ερώτηση αν οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες για πόλεμο, ο Ντόναλντ Τραμπ διαμήνυσε: «Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα».

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι «αποκαλεί τον Σουλεϊμανί τέρας, ενώ ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει μια διαφορετική οπτική», ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε: «Διαφωνώ 100% και είμαι σίγουρος κι εκείνος το κάνει, αλλά πρέπει να φροντίσει τα του οίκου του. Έχει τους δικούς του λόγους. Είμαι έκπληκτος που ακούω κάτι τέτοιο».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις