Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κλέβει τη δόξα της Αμφίπολης; “Βρήκαμε τον Δούρειο Ίππο”, λένε αρχαιολόγοι! (ΦΩΤΟ)

Πηγή φωτό - worldnewsdailyreport.com
Πηγή φωτό - worldnewsdailyreport.com

Μία ομάδα Τούρκων αρχαιολόγων, οι οποίοι κάνουν ανασκαφές στον λόφο του Χισαρλίκ της Τουρκίας, όπου εικάζεται πως βρισκόταν η ιστορική πόλη της Τροίας, ανακάλυψαν μία μεγάλη ξύλινη κατασκευή, η οποία εικάζεται πως είναι ό, τι απέμεινε από τον θρυλικό Δούρειο Ίππο.

Δεκάδες σανίδες και δοκοί από έλατο που φτάνουν τα 15 μέτρα μήκος και κάποτε χρησιμοποιούνταν σε αρχαία πλοία, βρέθηκαν συναρμολογημένα με έναν πολύ ασυνήθιστο τρόπο, στο σημείο όπου βρισκόταν η είσοδος της Τροίας.
Πηγή φωτό - worldnewsdailyreport.com
Το μυθικό ξύλιο άλογο που περιγράφει ο Όμηρος στην Οδύσσεια, δεν θεωρείται πως υπήρξε στην πραγματικότητα, ωστόσο οι τελευταίες ανακαλύψεις ίσως αποδείξουν πως ο Δούρειος Ίππος όντως υπήρξε! Η δομή φαίνεται να ταιριάζει τόσο με τις περιγραφές του Ομήρου, όσο και άλλων προσωπικοτήτων.

Στο σημείο επίσης βρέθηκε και μία μπρούτζινη επιγραφή, στην οποία αναγράφεται το εξής: “Για την επιστροφή τους, οι Έλληνες αφιερώνουν αυτό στη Θεά Αθηνά”, επιγραφή η οποία περιγράφεται και από τον Κόιντο τον Σμυρναίο, στο έργο του “Τα μεθ’ `Ομηρον”.

Οι αρχαιολόγοι, με επικεφαλής δύο καθηγητές αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, λένε πως έχουν ένα “αυξημένο επίπεδο αυτοπεποίθησης” πως η κατασκευή συνδέεται με το θρυλικό άλογο

“Όλες οι αναλύσεις που έχουμε κάνει μέχρι τώρα, δείχνουν πως τα ξύλινα αυτά κομμάτια χρονολογούνται κατά τον 12ο ή 11ο αιώνα π.Χ.”, υποστηρίζει η καθηγήτρια Κριστίν Μόρις, “ημερομηνία που ταιριάζει με τον Τροϊκό Πόλεμο, σύμφωνα με πολλούς ιστορικούς”.

Τα πολύτιμα ευρήματα θα μεταφερθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης, όπου και θα εκτεθούν σε μία ολοκαίνουρια έκθεση.

Πηγή: worldnewsdailyreport.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε