Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι σε Άντονι Μπλίνκεν στο Κάιρο: Η αντίδραση του Ισραήλ υπερβαίνει τα όρια της αυτοάμυνας

Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι σε Άντονι Μπλίνκεν στο Κάιρο: Η αντίδραση του Ισραήλ υπερβαίνει τα όρια της αυτοάμυνας
Reuters

Οι εξελίξεις στον πόλεμο του Ισραήλ και η επικείμενη χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα κατά της Χαμάς κυριάρχησε στη συνάντηση ανάμεσα στον Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και τον Άντονι Μπλίνκεν στο Κάιρο. «Η αντίδραση του Ισραήλ υπερβαίνει τα όρια της αυτοάμυνας», είπε ο πρόεδρος της Αιγύπτου στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι είπε στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών στο Κάιρο, ότι η αντίδραση του Ισραήλ στην επίθεση της Χαμάς υπερβαίνει τα όρια της αυτοάμυνας και ισοδυναμεί με συλλογική τιμωρία.

Στις δηλώσεις του, που μεταδόθηκαν από την αιγυπτιακή τηλεόραση, στη διάρκεια των συνομιλιών του με τον Μπλίνκεν στο Κάιρο, ο Σίσι είπε, επίσης, ότι απορρίπτει τη στοχοθέτηση αμάχων.

Όπως είχε γίνει νωρίτερα την Κυριακή (15.10.2023) γνωστό, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα επιστρέψει στο Ισραήλ για περαιτέρω διαβουλεύσεις με στόχο την αποφυγή γενίκευσης της σύρραξης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις