Κόσμος

Αμύθητη συλλογή για την πριγκίπισσα Νταϊάνα – Έκανε μουσείο το σπίτι του

Το σπίτι του Τζον Χότσον είναι σχεδόν αποκλειστικά αφιερωμένο στην πριγκίπισσα Νταϊάνα. Από το γαμήλιο πορτραίτο της ως μια λούτρινη κούκλα και μινιατούρες-πιστά αντίγραφα των παπουτσιών που φορούσε στον γάμο της.

Το πάθος του για τα προσωπικά αντικείμενα της αείμνηστης πριγκίπισσας ξεκίνησε όταν ήταν μόλις οκτώ ετών και δεν φαίνεται να εξασθενεί ακόμη και σήμερα, στα 45 του. Με αφορμή τον γάμο του γιου της Νταϊάνα, του πρίγκιπα Χάρι με την αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ στις 18 Μαϊου στο Κάστρο του Ουίνδσορ, ο Χότσον θα έχει την ευκαιρία να εμπλουτίσει τη συλλογή του. Μια συλλογή που ήδη αριθμεί 13.000 αντικείμενα. Το 2011, ένα μουσείο εκτιμούσε την αξία της συλλογής του σε περίπου 500.000 δολάρια, όπως σημειώνει.

Ως παιδί ο Χότσον είχε λατρεία με την αμερικανική ιστορία και έκανε συλλογή από αντίκες που σχετίζονταν με τον πρώτο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Ουάσινγκτον. Με τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας και κυρίως με την Νταϊάνα απέκτησε εμμονή όταν παρακολούθησε τον γάμο της με τον πρίγκιπα διάδοχο Κάρολο στις 29 Ιουλίου 1981.

JOHNHOATSON JOHNHOATSON JOHNHOATSON JOHNHOATSON JOHNHOATSON

“Η μητέρα μου με ξύπνησε εκείνο το πρωί και μου είπε ότι πρέπει να παρακολουθήσω τον γάμο για ιστορικούς λόγους”, δήλωσε στο Reuters. “Με εντυπωσίασε ότι ακόμη χρησιμοποιούσαν άμαξες και είχαν αυτό το τελετουργικό και την πολυτέλεια έπειτα από τόσους αιώνες”.

JOHNHOATSON JOHNHOATSON JOHNHOATSON JOHNHOATSON JOHNHOATSON

Επιβλητική η παρουσία της Νταϊάνα

Σε έναν τοίχο του μικρού σπιτιού του στο Πομπάνο Μπιτς της Φλόριντα κρέμεται μια μαυρόασπρη φωτογραφία της Νταϊάνα να κοιτάζει κατάματα τον φακό. Ένας άλλος τοίχος είναι ολόκληρος καλυμμένος με ένα πορτραίτο της Νταϊάνα και του Καρόλου από τον γάμο, ενώ στην τηλεόρασή του προβάλλεται ένα ντοκιμαντέρ του National Geographic για τη ζωή της.

JOHNHOATSON JOHNHOATSON JOHNHOATSON JOHNHOATSON JOHNHOATSON

Άλλα αντικείμενα της συλλογής του περιλαμβάνουν κάρτες με την υπογραφή της Νταϊάνα, χειρόγραφα σημειώματά της προς το προσωπικό της, διακοσμητικά αντικείμενα από πορσελάνη με το οικόσημο των Ουίνδσορ, οι γαμήλιες γόβες-μινιατούρα, η λούτρινη κούκλα ντυμένη με ένα μπλε σατέν φόρεμα και φορώντας τιάρα, κούπες του καφέ, πιάτα και μπολ όλα με φωτογραφίες της Νταϊάνα. Ακόμη και ένα σαπούνι που είχε χρησιμοποιήσει η Νταϊάνα σε διακοπές της στην Καραϊβική διαθέτει στη συλλογή του.

JOHNHOATSON JOHNHOATSON JOHNHOATSON JOHNHOATSON

Αυτό όμως που ο ίδιος θεωρεί πολυτιμότερο απόκτημά του είναι ένα κομμάτι από τη γαμήλια τούρτα μέσα στην πρωτότυπη συσκευασία του, το οποίο απέκτησε το 2004 σε δημοπρασία έναντι 300 δολαρίων. “Είναι τότε που η Νταϊάνα έγινε μέλος της βασιλικής οικογένειας”, εξηγεί ο συλλέκτης.

Τώρα ο Χότσον διοργανώνει ένα πάρτι στο γραφείο του για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και θα ξεκινήσει να προσθέτει στη συλλογή του αναμνηστικά από τη μεγάλη αυτή μέρα από τη στιγμή που θα αρχίσουν να διατίθενται στην αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραηλινή αποστολή στο Κάιρο για την επιστροφή της σορού του τελευταίου ομήρου στη Γάζα
Το Ισραήλ επιχειρεί να κλείσει την υπόθεση του Ραν Γκβίλι, του τελευταίου ομήρου που παραμένει στη Γάζα, με στρατό και υπηρεσίες πληροφοριών να κινητοποιούνται για την επιστροφή της σορού του
Μέλη της Χαμάς παραδίδουν το πτώμα ισραηλινού ομήρου στον Ερυθρό Σταυρό
Ο Γερμανός πρόεδρος καλεί τους Βρετανούς να κλείσουν το κεφάλαιο του Brexit – «Don’t look back in anger», είπε, παραπέμποντας στους Oasis
Σε επίσημη επίσκεψη, ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ προτρέπει το Λονδίνο να ανοικοδομήσει τους δεσμούς του με την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας τον εμβληματικό στίχο «Don’t look back in anger» ενώπιον των βουλευτών
Ο Γερμανός πρόεδρος, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ
ΝΑΤΟ: «Η συμμαχία πρέπει να είναι έτοιμη για για αύξηση υβριδικών επιθέσεων» λέει o ανώτατος συμμαχικός διοικητής Ευρώπης
Ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης εκτιμά ότι νέα περιστατικά συνδυαστικών επιθέσεων είναι αναπόφευκτα, την ώρα που αρκετές πρόσφατες ενέργειες αποδίδονται στη Ρωσία
Ο ανώτατος συμμαχικός διοικητής Ευρώπης του ΝΑΤΟ Στρατηγός Αλέξους Γκρίνκεβιτς
Ισραήλ: Ο υποστράτηγος Ρόμαν Γκόφμαν νέος διοικητής της Μοσάντ με ιδεολογική «σφραγίδα» Νετανιάχου
Ο Ρόμαν Γκόφμαν θα είναι ο επόμενος διοικητής της ισραηλινής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών — Mια επιλογή που επιβεβαιώνει την ιδεολογική σφραγίδα του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον τομέα της ασφάλειας
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Μελάνια Τραμπ: «Επτά παιδιά επαναπατρίστηκαν στην Ουκρανία από τη Ρωσία – Στόχος μας η επανένωση οικογενειών»
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έχει εξασφαλίσει μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και ορισμένα παιδιά έχουν επιστρέψει στις οικογένειες τους
Παιδιά στην Ουκρανία