Κόσμος

Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη ηλικίας 2.000 ετών!

Ερείπια αρχαίας πόλης που πιστεύεται ότι χτίστηκε πριν από 2.000 χρόνια, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Αυτόνομη Περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας, στη βόρεια Κίνα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα ερείπια βρίσκονται στο Βουνό Ντελίνγκ στη δυτική Εσωτερική Μογγολία, σε απόσταση 1,3 χλμ. βορειοδυτικά ενός τμήματος του Σινικού Τείχους που κατασκευάστηκε την εποχή της Δυναστείας των Ανατολικών Χαν (25 μ.Χ. έως 220 μ.Χ.).

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η πόλη χτίστηκε από τους ηγέτες της δυναστείας για να στεγαστούν αιχμάλωτοι στρατιώτες των Νοτίων Σιονγκνού, που ήταν μια αρχαία εθνοτική φυλή.

Τα συγκλονιστικά ευρήματα

Τα τείχη της πόλης, η οποία καλύπτει μία έκταση 2.100 στρεμμάτων, έχουν 5.850 μέτρα μήκος και προστατεύονται από μία μεγάλη τάφρο. Μέσα στην πόλη βρέθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση πάνω από εκατό κατοικίες χτισμένες σε ευθεία διάταξη με τα χαρακτηριστικά των στρατοπέδων που χρησιμοποιούσαν οι βόρειες εθνοτικές ομάδες στην αρχαία Κίνα. Ανακαλύφθηκε επίσης μία μεγάλη σκηνή, διαμέτρου 32 μέτρων. Τα κεραμικά δοχεία που ήρθαν στο φως ήταν διακοσμημένα με κυματιστά και τοξοειδή σχέδια και είχαν μικρές τρύπες κοντά στον πυθμένα, δύο χαρακτηριστικά του πολιτισμού των Σιονγκνού.

Η φυλή των Σιονγκνού ήταν μία ομοσπονδία νομαδικών φυλών, γνωστή και ως Ούννοι, η οποία έκανε την εμφάνισή της γύρω στα τέλη του τρίτου αιώνα π.Χ. και είχε τεράστια επιρροή στην κινεζική και στην παγκόσμια ιστορία. Στη διάρκεια της Δυναστείας Χαν, οι Σιονγκνού και η Κίνα συγκρούστηκαν αρκετές φορές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στο Μάντσεστερ: Άγριο επεισόδιο με μαχαίρια και ματσέτες μεταξύ νεαρών – Σκληρές εικόνες
Δύο άνδρες τραυματίστηκαν σοβαρά σε μια «συμπλοκή με μαχαίρια» σε δρόμο στο νότιο Μάντσεστερ - «Καλώς ήρθατε στη Βρετανία», σχολιάζει σοκαρισμένος ένας αυτόπτης μάρτυρας
Βρετανία
«Ο ναυτικός αποκλεισμός θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη 14 Ιουλίου» λέει το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφορά όλη την ακτογραμμή του Ιράν και περιλαμβάνει τα ιρανικά λιμάνια και τους τερματικούς σταθμούς πετρελαίου, χωρίς να παρεμποδίζεται η «ουδέτερη διέλευση»
Στενά του Ορμούζ
Αντίθετος ο ΟΗΕ στην επιβολή τελών στα Στενά του Ορμούζ: Η ανακοίνωση μετά τις δηλώσεις Τραμπ περί ναυτικού αποκλεισμού – «Αναμένουμε διευκρινίσεις»
«Δεν υπάρχει καμία νομική βάση μέσω της οποίας να εισαγάγονται υποχρεωτικά τέλη απλά για να διέλθει κανείς από έναν πορθμό» λέει ο ναυτιλιακός οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών
Στενά του Ορμούζ