Κόσμος

Ανακοίνωσε τη δοκιμαστική εκτόξευση τριών βαλλιστικών πυραύλων η Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων, η οποία προσομοίωσε προληπτικά πλήγματα κατά λιμανιών και αεροδρομίων στη Νότια Κορέα, που χρησιμοποιούνται από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, κάνοντας αναφορά στις εκτοξεύσεις τριών πυραύλων που πραγματοποίησε χθες.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι εκτοξεύσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, με στόχο την εξομοίωση της έκρηξης των πυρηνικών κεφαλών που μετέφεραν οι πύραυλοι, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA.

Ωστόσο, δε δημοσιοποίησε την ημερομηνία της εκτόξευσης, όπως και την τοποθεσία κατά πάγια τακτική αναφορικά με την παρουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ η επίσημη εφημερίδα του Εργατικού Κόμματος στη Βόρεια Κορέα “Rodong Sinmun”δημοσιοποίησε φωτογραφίες της εκτόξευσης.

Οι τρεις πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν διέγραψαν πορεία 500 και 600 χλμ και στη συνέχεια έπεσαν στη θάλασσα στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας, ενώ η πορεία τους παρακολουθήθηκε από τον αμυντικό μηχανισμό της Νότιας Κορέας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αναφορές για απόπειρες αυτοκτονίας στο αεροπλανοφόρο «Λίνκολν» - «Ελπίζουν να μην ξυπνήσουν αύριο»
Το πλήρωμα διανύει τον ένατο μήνα στη θάλασσα και έχει συμπληρώσει 250 συνεχόμενες ημέρες χωρίς να προσεγγίσει στεριά, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για αεροπλανοφόρο στη σύγχρονη εποχή
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στην Αραβική Θάλασσα
6
Το Κογκρέσο των ΗΠΑ δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ – «Προτεραιότητα ο GSI»
«Το έργο θα συμβάλει στην άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου, θα ενισχύσει την ασφάλεια εφοδιασμού του Ισραήλ και θα επιτρέψει αμφίδρομες ροές ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου»
Στιγμιότυπο από εργασίες ηλεκτρικής διασύνδεσης 14