Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ανακοινώσεις των Air France και Qatar Airways μετά το “μπλόκο” στο αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Μετά την ανακοίνωση ότι αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η Air France και η Qatar Airways ανακοίνωσαν ότι θα επιτρέπουν να επιβιβάζονται σε πτήσεις τους με προορισμό τις ΗΠΑ επιβάτες, που την περασμένη εβδομάδα είχαν εμποδιστεί να μεταβούν αεροπορικώς στις ΗΠΑ βάσει του αμερικανικού προεδρικού διατάγματος.

Στις 27 Ιανουαρίου ο Τραμπ απαγόρευσε προσωρινά την είσοδο στις ΗΠΑ ανθρώπων από το Ιράν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν, τη Συρία και την Υεμένη.

“Ξεκινώντας από σήμερα επιβάλλουμε την δικαστική αυτή απόφαση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Air France, Ερβέ Ερσλέρ. “Υπήκοοι από τις χώρες (που αφορά το αντιμεταναστευτικό διάταγμα) καλούνται να πετάξουν και πάλι για τις ΗΠΑ με την προϋπόθεση ότι τα έγγραφά τους και η βίζα τους είναι εντάξει”.
Ο ίδιος είπε ότι εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης στο Παρίσι συμβούλευσαν τις τοπικές αερογραμμές να ξεκινήσουν εκ νέου τις πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ επιβιβάζοντας επιβάτες από το Ιράν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν, τη Συρία και την Υεμένη.

Σύμφωνα με δήλωση που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της Qatar Airways, η αμερικανική υπηρεσία τελωνείων και προστασίας των συνόρων (CBP) πληροφόρησε την αεροπορική εταιρεία ότι μπορεί να επιβιβάζει ταξιδιώτες από επτά χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό και όλους τους πρόσφυγες, η είσοδος των οποίων στις ΗΠΑ απαγορευόταν προηγουμένως βάσει του προεδρικού διατάγματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε