Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αναστασιάδης: Σεβαστή η ετυμηγορία των Τουρκοκυπρίων – Προσβλέπω σε συνάντηση με τον Τατάρ

Τατάρ

Σε μια συνάντηση γνωριμίας, το συντομότερο, με τον νέο κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ προσβλέπει ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης. Σε συγχαρητήρια δήλωσή του ο Κύπριος πρόεδρος επαναλαμβάνει την επιθυμία του για λύση του Κυπριακού και εκφράζει την ελπίδα το ίδιο θα θέλει και ο νέος κατοχικός ηγέτης.

«Η ετυμηγορία των συμπατριωτών μας να επιλέξουν ως νέο ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας τον κ. Ερσίν Τατάρ είναι απόλυτα σεβαστή. Συγχαίρω τον κ. Ερσίν Τατάρ και προσβλέπω το συντομότερο σε μια συνάντηση γνωριμίας», αναφέρει στη δήλωσή του ο Νίκος Αναστασιάδης.

Click4more Προκλητικός ο Ερσίν Τατάρ: Κύπρος και Ελλάδα να εγκαταλείψουν τη αδιάλλακτη στάση

«Θέλω να βεβαιώσω τόσο τον ίδιο όσο και τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μου για την ετοιμότητα και αποφασιστικότητα μου να ανταποκριθώ άμεσα στη δεδηλωμένη πρόθεση του γγ του ΟΗΕ να αναλάβει, το ταχύτερο μια νέα πρωτοβουλία για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των αρχών και αξιών της ΕΕ, κράτος μέλος της οποίας είναι και θα συνεχίσει να είναι η Κύπρος. Θέλω να ελπίζω ότι την ιδία βούληση θα επιδείξει και ο κ. Τατάρ», σημειώνει ο πρόεδρος της Κύπρου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις