Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ανατριχιαστικές εικόνες! Η στιγμή που παρασύρει με αυτοκίνητο 19 πεζούς στη Μελβούρνη [vid]

Μελβούρνη

Σοκάρουν οι εικόνες από την επίθεση 32χρονου Saeed Noori που παρέσυρε με το αυτοκίνητο 19 πεζούς στη Μελβούρνη το πρωί της Πέμπτης.

Την τρομακτική στιγμή που το λευκό αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ανυποψίαστους πεζούς στη Μελβούρνη τραυματίζοντας συνολικά 19 άτομα κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας.

Η αστυνομία δεν έχει βρει στοιχεία πως ο Saeed Noori σχεδίασε το ανατριχιαστικό χτύπημα. O Noori αφού ανακρίθηκε από τις αρχές μεταφέρθηκε στο Melbourne Custody Centre όπου θα ανακριθεί εκ νέου.

Ο επικεφαλής των ερευνών Shane Patton δήλωσε πως οι ερευνητές δεν έχουν βρει σημειώματά του ή δραστηριότητά του στο ίντερνετ που να αποδεικνύει πως ήταν προσχεδιασμένο χτύπημα.

Δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος και συνεχίζουν τις έρευνες για να ανακαλύψουν τα κίνητρα του δράστη. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Malcolm Turnbull είπε ότι ο 32χρονος Αφγανός είχε φτάσει πρόσφατα ως πρόσφυγας στην Αυστραλία.

“Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί τρομοκρατικός σύνδεσμος σε αυτό το στάδιο ερευνών. Όποιο και αν ήταν το κίνητρο, ήταν μια απελπιστική και δειλή πράξη. Θέλω να καθησυχάσω όλους τους Αυστραλούς ότι είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό”.

Ο Noori είπε στις αρχές για “φωνές, όνειρα και κακή μεταχείριση των μουσουλμάνων”. Είχε φτάσει το 2004 στην Αυστραλία και απέκτησε την υπηκοότητα δύο χρόνια αργότερα. Έχει ιστορικό ψυχικής ασθένειας και χρήσης ναρκωτικών.

Δεν βρίσκουν συνδέσμους με τρομοκρατία

Σκηνές τρόμου και πανικού εκτυλίχθηκαν το πρωί της Πέμπτης σε κεντρικό δρόμο στη Μελβούρνη. Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Η «τρελή» πορεία του σταμάτησε σε στάση του τραμ.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν σταμάτησε σε διασταύρωση. Τη διέσχισε κάθετα και δεν σταμάτησε στο φανάρι. Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο και συνέλαβε τον δράστη. Εκτός από τον οδηγό του λευκού αυτοκινήτου, έχει συλληφθεί κι ένας δεύτερος άνδρας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ναι μεν είναι εσκεμμένη πράξη αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για να μιλήσει για τρομοκρατική επίθεση.

«Με βάση ό,τι έχουμε δει θεωρούμε ότι πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια. Τα κίνητρα είναι άγνωστα», δήλωσε προς τους εκπροσώπους του Τύπου ο διοικητής της αστυνομίας της Βικτόριας Ράσελ Μπάρετ.

Πηγή: Heraldsun

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις