Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Ανατριχίλα! Οι τζιχαντιστές “ανέβασαν” τη φωτογραφία με το ακέφαλο πτώμα γνωστού αρχαιολόγου

Ανατριχίλα! Οι τζιχαντιστές “ανέβασαν” τη φωτογραφία με το ακέφαλο πτώμα γνωστού αρχαιολόγου

Σκοτώνουν στο όνομα του Μωάμεθ, αποκεφαλίζουν όποιον δεν πιστεύει τα πιστεύω τους και περιφρονούν την ανθρώπινη ύπαρξη με κάθε τρόπο. Οι τζιχαντιστές του ISIS κατάφεραν να σκορπίσουν τρόμο ξανά. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

Αυτή τη φορά με τον αποκεφαλισμό του 82χρονου αρχαιολόγου Χάλεντ Άσαντ, ενώ ανθρώπου που συνέδεσε το όνομα και την πορεία του με τον ιστορικό αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας.

Το χώρο όπου έμελλε να παιχτεί η τελευταία πράξη της ζωής του. Εκεί όπου οι τζιχαντιστές τον συνέλαβαν, τον ανέκριναν, τον βασάνισαν και μετά από έναν μήνα τον εκτέλεσαν δια αποκεφαλισμού. Αλλά η φρικαλεότητά τους δεν σταμάτησε εκεί: κρέμασαν το σώμα του σε έναν κίονα και από κάτω έβαλαν το κεφάλι του.

Τράβηξαν, όπως συνηθίζουν, φωτογραφίες το “κατόρθωμά” τους και ανέβασαν τη φωτογραφία στο ίντερνετ. Για να καυχηθούν και να τρομοκρατήσουν. Να δείξουν για τί είναι ικανοί.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ

Η φωτογραφία που ανέβασαν στα social media υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους δείχνει το σώμα του 82χρονου άνδρα αλυσοδεμένο σε έναν κίονα στην κεντρική πλατεία της Παλμύρας, ενώ το κεφάλι του έχει τοποθετηθεί στο έδαφος, ανάμεσα στα πόδια του, με τα γυαλιά του ακόμη στο πρόσωπό του!

Ο Άσαντ ήταν διευθυντής ανασκαφών στην Παλμύρα για περισσότερα από 50 χρόνια! Ήταν γνωστός για αρκετές επιστημονικές μελέτες που είχαν εκδοθεί σε διεθνή αρχαιολογικά έντυπα για την Παλμύρα, η οποία άνθισε πριν από 2.000 χρόνια ως σημαντικό εμπορικό κέντρο στο Δρόμο του Μεταξιού.

Είχε επίσης συνεργαστεί τις τελευταίες δεκαετίες με αρχαιολογικές αποστολές από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Γερμανία και την Ελβετία σε αρχαιολογικές ανασκαφές και έρευνα στο χώρο της Παλμύρας, με τους Ρωμαϊκούς τάφους και έναν Ναό του θεού Μπελ, η οποία έχει αναγορευτεί από τον διεθνή οργανισμό UNESCO σε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Με πληροφορίες από την Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε