Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ανατροπή στη διπλή δολοφονία του ζευγαριού στην Κύπρο

Ανατροπή στη διπλή δολοφονία του ζευγαριού στην Κύπρο

Η δολοφονία της Ντίνας Σεργίου και του συζύγου της, Γιώργου Χατζηγεωργίου μέσα στο σπίτι τους στο Στρόβολο Λευκωσίας τον περασμένο Απρίλιο είχε σοκάρει τους πάντες στην Κύπρο. Τώρα, ο βασικός κατηγορούμενος παίρνει πίσω μέρος της ομολογίας του.

Από την περασμένη εβδομάδα, ο βασικός κατηγορούμενος για τη διπλή δολοφονία, αποφάσισε να φέρει τα πάνω κάτω. Σήμερα (05.11.2018) οδηγήθηκε ξανά στο δικαστήριο, μαζί με τους συγκατηγορούμενους του.

Μετά την απόφασή του να αλλάξει τα όσα είχε υποστηρίξει μετά τη σύλληψή του και να πάρει πίσω την ομολογία του, η κατηγορούσα αρχή ενημέρωσε το δικαστήριο πως αναστέλλει την ποινική δίωξη κατά των τεσσάρων κατηγορουμένων σε ό,τι αφορά στην κατηγορία περί συνωμοσίας.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά, ο κατηγορούμενος είχε αποδεχτεί τις επτά από τις οκτώ κατηγορίες και συγκεκριμένα αυτές για: φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία για φόνο, συνωμοσία  για διάπραξη κακουργήματος, ληστεία, διάρρηξη, απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και τη μεταφορά επιθετικών όπλων.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν ξανά σήμερα στα δικαστήρια, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 19 Νοεμβρίου.

Η υπόθεση

Τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου του 2017 η Ντίνα Στεργίου, υπάλληλος της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και ο καθηγητής Μαθηματικών στην Αγγλική Σχολή Γιώργος Χατζηγεωργίου δολοφονήθηκαν άγρια μέσα στο σπίτι τους στο προάστιο Στρόβολος στη Λευκωσία.

Οι δράστες κατηγορήθηκαν ότι διέρρηξαν το σπίτι του ζευγαριού για να κλέψουν ένα χρηματοκιβώτιο και πως στην προσπάθειά τους να καλύψουν τα ίχνη τους, κλείδωσαν το 15χρονο γιο του ζευγαριού στο υπόγειο του σπιτιού και τον απείλησαν για να μην μιλήσει.

Το παιδί κατάφερε να δραπετεύσει από την αποθήκη και να βγει στη γειτονιά για να ζητήσει βοήθεια.

Λίγες μέρες μετά, η κυπριακή αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις.

Με πληροφορίες από sigmalive.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις