Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ανατροπή στην ανατροπή! Ξανά μπροστά η Χίλαρι

Ανατροπή στην ανατροπή! Ξανά μπροστά η Χίλαρι

Μπορεί μια από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να έδωσε προβάδισμα 1% στον Ντόναλντ Τραμπ για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάιο αλλά η Χίλαρι Κλίντον ανακτά τα… σκήπτρα και προηγείται σε νέα δημοσκόπηση, πέντε μέρες πριν από τις αμερικανικές εκλογές.

Από το -1% λοιπόν, η υποψήφια των Δημοκρατικών βρίσκεται στο +6% και προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ, του υποψηφίου με τους Ρεπουμπλικάνους. Η δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters έχει το ίδιο ποσοστό που είχε και η προηγούμενη, που έγινε πριν το FBI ανακοινώσει πως ανοίγει δεύτερη έρευνα για το θέμα των e-mails της Κλίντον την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Η δημοσκόπηση έγινε από τις 28 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου. Μεταξύ 1.772 ατόμων που είτε έχουν ψηφίσει είτε έχουν προσδιοριστεί ως πιθανοί ψηφοφόροι στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, 45% είπαν ότι υποστηρίζουν την Κλίντον, ενώ 39% είπαν ότι υποστηρίζουν τον Τραμπ. Την Πέμπτη, την προηγούμενη της ανακοίνωσης του Κόμεϊ, η Κλίντον προηγούνταν του Τραμπ με 43% έναντι 37%, αντίστοιχα.

Σε μια τετραμερή δημοσκόπηση – που περιλάμβανε και τους άλλους δύο εναλλακτικούς υποψήφιους για την προεδρία – η Κλίντον προηγούνταν του Τραμπ κατά 8% μεταξύ πιθανών ψηφοφόρων. 45% υποστήριξαν την Κλίντον, ενώ 37% τον Τραμπ. 5% των ερωτηθέντων υποστήριξαν τον υποψήφιο του Φιλελεύθερου Κόμματος Γκάρι Τζόνσον και 2% την υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων Τζιλ Στάιν.

Άλλες δημοσκοπήσεις την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι η διαφορά της Κλίντον με τον Τραμπ μειώθηκε. Το RealClearPolitics, που δίνει τον μέσο όρο των περισσότερων μεγάλων δημοσκοπήσεων, έδειξε ότι η ποσοστιαία διαφορά της Κλίντον με τον Τραμπ έπεσε στις 1,7 μονάδες χθες από τις 4,6 μονάδες που ήταν την περασμένη Παρασκευή.

Η δημοσκόπηση Reuters/Ipsos διεξήχθη ηλεκτρονικά στα αγγλικά και στις 50 πολιτείες. Είχε περιθώριο αξιοπιστίας 3 ποσοστιαίων μονάδων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε