Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αναβάλλει το “Black Friday” στη Γαλλία η Amazon

Αναβάλλει το “Black Friday” στη Γαλλία η Amazon

Η Amazon αποφάσισε να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις στη Γαλλία και αναβάλλει το “Black Friday” για να βοηθήσει τους καταστηματάρχες της χώρας που βρίσκονται σε lockdown.

Οι πωλήσεις της Amazon έχουν καταγράφει τεράστιο άλμα καθώς οι περιορισμοί λόγω του κορονοϊού και το lockdown έχουν κάνει τον κόσμο να στραφεί στις αγορές μέσως διαδικτύου.

Για κανόνες ίσου ανταγωνισμού, ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ έχει ζητήσει από τα σούπερ μάρκετ και τις εταιρίες λιανικής πώλησης μέσω Διαδικτύου να αναβάλουν τις εκπτώσεις στο πλαίσιο της Black Friday, που είχαν προγραμματιστεί για τις 27-29 Νοεμβρίου, καθώς τα καταστήματα που πωλούν μη απαραίτητα προϊόντα πρέπει να παραμείνουν κλειστά κατά τη διάρκεια του lockdown που θα διαρκέσει έως την 1η Δεκεμβρίου.

Ο ανταγωνισμός από την Amazon ήταν αυτός που αρχικά προκάλεσε τις ευρωπαϊκές εταιρίες λιανικής πώλησης να υιοθετήσουν την αμερικανική παράδοση σύμφωνα με την οποία η Black Friday, η επομένη της Ημέρας των Ευχαριστιών– σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής αγοραστικής περιόδου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, France Φρεντερίκ Ντουβάλ δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση θα μεταθέσει τις εκπτώσεις για τις 4 Δεκεμβρίου, και θα ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων εταιριών λιανικής πώλησης όπως της γαλλικής Carrefour, της μεγαλύτερης στην Ευρώπη αλυσίδας λιανικών πωλήσεων, και της γαλλικής εταιρίας λιανικών πωλήσεων Leclerc.

«Αποφασίσαμε να καθυστερήσουμε την ημέρα της Black Friday εάν αυτό μπορεί να βοηθήσει τους καταστηματάρχες να ξανανοίξουν πριν την 1η Δεκεμβρίου», δήλωσε χθες ο Ντουβάλ στον τηλεοπτικό σταθμό TF1.

Η ικανότητα της Amazon να συνεχίσει να πουλά κατά τη διάρκεια του lockdown επέτεινε την απογοήτευση των ανταγωνιστών της στη Γαλλία, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αντιπροσωπεύει μια αμερικανικού τύπου καταναλωτική κουλτούρα που έρχεται σε αντίθεση με τη μακρά παράδοση της χώρα με μικρά, συνήθως οικογενειακά καταστήματα της γειτονιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις