Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αναχαιτίζει τον κορονοϊό η Αυστραλία – Κανένας θάνατος για 2η μέρα

Γαλλία
Reuters

Ευχάριστα νέα στην Αυστραλία όπου για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο δεν αναφέρθηκε σήμερα, Παρασκευή (09.10.2020) κανένας νεκρός από Covid19.

Στην Αυστραλία μετά τα τελευταία στοιχεία εδραιώνεται η πεποίθηση ότι η χώρα αναχαίτισε ένα δεύτερο κύμα του κορονοϊού. Μάλιστα, πρόκειται για την μεγαλύτερη περίοδο εδώ και τρεις μήνες που δεν θρηνεί κάποιο θύμα από την πανδημία.

Οι πολιτείες και τα εδάφη της Αυστραλίας κατέγραψαν συνολικά 16 κρούσματα το 24ωρο που πέρασε, με τον αριθμό τους να μειώνεται από 28 που είχαν ανακοινωθεί χθες Πέμπτη (08.10.2020), και κανέναν θάνατο από Covid19 για δύο συνεχόμενες ημέρες.

Είναι το πρώτο 48ωρο από τις 11 Ιουλίου 2020 που δεν καταγράφεται κανένας θάνατος στην χώρα από την νόσο αυτήν.

Αυστραλία: Επιστρέφουν τα χαμόγελα

Τα αποτελέσματα αυτά εδραιώνουν την αισιοδοξία στη χώρα ότι κατάφερε να αναχαιτίσει ένα δεύτερο κύμα του νέου κορονοϊού.

Η πολιτεία της Βικτόρια, η δεύτερη πολυπληθέστερη της χώρας, η οποία αποτέλεσε το επίκεντρο της επιδημίας στην Αυστραλία, ανακοίνωσε ότι τώρα μετρά λιγότερα από 200 ενεργά κρούσματα του SARS-CoV-2.

“Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας πραγματικά αποφασιστικής προσπάθειας καταπολέμησης αυτού του δεύτερου κύματος”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτόριας, Ντάνιελ Άντριους σε δημοσιογράφους στην Μελβούρνη.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα περισσότερα από 27.000 κρούσματα κορονοϊού και περίπου 900 θανάτους, με τους αριθμούς αυτούς να είναι πολύ χαμηλότεροι από αυτούς που καταγράφουν πολλές άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις