Κόσμος

Άνδρας μαχαίρωσε θανάσιμα δυο γυναίκες, υπαλλήλους σε Πανεπιστήμιο του Μεξικό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Χωρίς προφανή αιτία νεαρός άντρας μαχαίρωσε θανάσιμα χθες, Τετάρτη (06.03.2024) δύο γυναίκες, διοικητικές υπαλλήλους, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Γουαδαλαχάρα, στο δυτικό Μεξικό.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της πολιτείας Χαλίσκο του Μεξικό, Λουίς Χοακίν Μέντες, ένας άνδρας τραυματίστηκε επίσης από την επίθεση του 20χρονου, ο οποίος εισέβαλε στο πανεπιστήμιο οπλισμένος με μαχαίρι και τσεκούρι, με το οποίο έσπασε πολλά τζάμια.

“Δεν υπήρχε λόγος, καμία προφανή αιτία”, εξήγησε ο εισαγγελέας, σύμφωνα με τον οποίο “η επίθεση έγινε κατά των πρώτων ανθρώπων που είδε”.

Η αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον δράστη, διερευνά επίσης σχετικά με σχέση του με άλλη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ξενοδοχείο την ίδια ημέρα, πρόσθεσε ο Μέντες.

Το Μεξικό αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα βίας κατά των γυναικών. Το 2023, 852 γυναικοκτονίες διαπράχθηκαν στη χώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Αστακός» η Γαλλία ενόψει των διαδηλώσεων του Σαββάτου – Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας για αποκλιμάκωση των επεισοδίων
Eκπρόσωποι των εργατικών συνδικάτων που συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό της χώρας εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν και σε γενική απεργία στις 5 Νοεμβρίου
gallia
«Ανατριχιαστικό να αποκαλείται ανθρωπιστής ο Πούτιν»- Σάλος στις ΗΠΑ για το εγκώμιο από τον Γουίτκοφ
O ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ αποκαλώντας τον Ρώσο πρόεδρο «ανθρωπιστή» - Ανοιχτός ο Πούτιν σε νέες συνομιλίες για την Ουκρανία τον Νοέμβριο
Πούτιν και Γουίτκοφ