Κόσμος

Ανείπωτη τραγωδία στη Λιβερία: 27 παιδιά κάηκαν ζωντανά σε σχολείο

Δεν έχει προηγούμενο η τραγωδία που σημειώθηκε στη Λιβερία. Τουλάχιστον 27 παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε ισλαμικό σχολείο στη Λιβερία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Τα παιδιά μελετούσαν το Κοράνι όταν ξέσπασε η φωτιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μόουζες Κάρτερ στη Λιβερία. Πρόσθεσε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτρολογικό πρόβλημα και ότι οι έρευνες συνεχίζονται. Ο ίδιος είχε αρχικά ανακοινώσει ότι 30 παιδιά έχασαν τη ζωή τους, αναθεωρώντας στη συνέχεια τον απολογισμό σε 27 νεκρούς. Δύο επιζώντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δήλωσε ο Κάρτερ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο αριθμός των νεκρών είναι 26 μαθητές και δύο δάσκαλοι.

Η φωτιά ξέσπασε αργά χθες σε προάστιο της πρωτεύουσας Μονρόβια, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της χώρας Τζορτζ Γουεά.

Οι προσευχές μου είναι με τις οικογένειες των παιδιών που πέθαναν χθες βράδυ στο Πέινεσβιλ Σίτι», δήλωσε ο Γουεά. «Είναι μια δύσκολη ώρα για τις οικογένειες των θυμάτων και για όλους στη Λιβερία».

Σύμφωνα με τον Σόλο Κελγκμπέ, εκπρόσωπο του Γουεά, οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας «είπαν στον πρόεδρο ότι υπήρχαν 28 θύματα». «Τα θύματα είναι ηλικίας 10 έως 20 ετών. Υπάρχουν μόνο δύο ενήλικες, δύο δάσκαλοι,» δήλωσε νωρίτερα ο Κελγκμπέ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος με τα σεξιστικά σχόλια του Αυστραλού πρωθυπουργού Αλμπανέζι για τα «πεπόνια» της Γιαπωνέζας ηγέτιδας, Σανάε Τακαΐτσι
Η αντιπολίτευση τον κατηγόρησε για προσβλητική και σεξιστική συμπεριφορά, καλώντας τον να ζητήσει συγγνώμη τόσο από την ομόλογό του της Ιαπωνίας όσο και από τις γυναίκες της χώρας
Αλμπανέζι - Τακαίτσι
Σύνοδος ΝΑΤΟ: 1000 Αμερικανοί για την προστασία του Τραμπ – «Θωρακισμένη» με 56.000 αστυνομικούς η Άγκυρα
Περίπου 1.000 μέλη του αμερικανικού επιτελείου, ανάμεσά τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, ειδικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες υλικοτεχνικής υποστήριξης, βρίσκονται ήδη στην Άγκυρα
Δρακόντεια τα μέτρα στην Άγκυρα