Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ανελέητος ο κορονοϊός στη Λατινική Αμερική: Έσπασε το φράγμα των 3 εκατ. κρουσμάτων στο Μεξικό

Ανελέητος ο κορονοϊός στη Λατινική Αμερική: Έσπασε το φράγμα των 3 εκατ. κρουσμάτων στο Μεξικό

Mεγάλο αριθμό ανθρωπίνων απωλειών συνεχίζει να φέρνει η πανδημία στην Λατινική Αμερική. Βραζιλία και Μεξικό συνεχίζουν να καταγράφουν καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα κορονοϊού.

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 727 ασθενείς με κορονοϊό και διαγνώστηκαν 22.711 κρούσματα. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα ανέρχεται ως αυτό το χρονικό σημείο σε 246.203 νεκρούς επί συνόλου 3.020.596 μολύνσεων.

Όμως ο απολογισμός αυτός, ο 4ος βαρύτερος παγκοσμίως σε απόλυτους αριθμούς, χαρακτηρίζεται υποτιμημένος. Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού υπολόγισε την 30ή Ιουνίου, με βάση δεδομένα από τα ληξιαρχεία για την πλεονάζουσα θνησιμότητα, πως οι θάνατοι που σχετίζονται με τον κορονοϊό πιθανόν είναι σχεδόν κατά 60% περισσότεροι από τους επισήμως επιβεβαιωμένους.

975 θάνατοι σε 24 ώρες στην Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 975 ασθενείς με την COVID-19, από 1.211 την προηγουμένη, ενώ διαγνώστηκαν 32.443 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής καταγράφει επισήμως ως αυτό το στάδιο 565.748 θανάτους επί συνόλου 20 και πλέον εκατομμυρίων μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στην επικράτειά της.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στην υφήλιο σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις